LILLESTRØM-MJØNDALEN 3-2:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Lillestrøm tok tre særdeles viktige poeng mot Mjøndalen mandag kveld. 3-2-seieren satt langt inne og etter kampen kom dommer Trygve Kjensli i fokus, etter sin innsats på Åråsen-gresset.

Allerede etter tre minutter ble Olivier Occean revet i bakken av Tobias Salquist inne i Lillestrøm-feltet. Situasjonen så mistenkelig ut som et straffespark, og potensielt også et rødt kort til danske Salquist.

Dommeren hadde dog en annen oppfatning av saken. Det fikk Mjøndalen-trener Vegard Hansen til å reagere etter kampen.

- Han sa han ikke så det. Det er jobben hans, og teamet hans å se sånt. Når det er så klart og såpass lite folk i boksen. På det nivået her så forventer jeg at de får med seg sånt, sa Hansen til Nettavisen etter kampen.

Mjøndalen-treneren la ikke skjul på sin frustrasjon over dommerens innsats etter kampen.

- Jeg lurte på hvordan han (Kjensli) så på dette her etter kampen. Han sa bare at han ikke så det, men han har jo to-tre andre med seg. Dem som team må kunne få med seg det, fortsatte Hansen til Nettavisen.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra dommer Trygve Kjensli etter kampen. Han ville ikke la seg intervjue.

Intens åpning på kampen

Det tok ikke mange minuttene før Vetle Dragsnes ble spilt fri på venstresiden, backen slo et hardt innlegg inn langs bakken mot Olivier Occean.

Mjøndalen-spissen gikk i bakken og ble tydelig dratt ned av Tobias Salquist inne i feltet. Dommer Trygve Kjensli valgte til Mjøndalen sin store fortvilelse å ikke blåse.

- Det er i mine øyne et klart straffespark. Han rives ned rett i bakken av Tobias Salquist, sa Tor Ole Skullerud hos Eurosport.

- Det stinker straffespark, utbrøt kollega Asbjørn Myhre i neste sekund.

Ikke mange minuttene senere skulle samme oppskrift nok en gang vise seg å være effektiv.

Dragsnes vartet opp med et presist innlegg, inne i feltet var Occean råsterk og stanget ballen i mål bak Marko Maric.

- Det er jo strålende. Det er råsterkt av den tidligere LSK-spissen, kommenterte Myhre hos Eurosport.

I pausen fikk Mjøndalens sportssjef, Kenneth Karlsen, spørsmål om situasjonene fra Eurosports reporter. Svarene var ikke til å ta feil av.

- Jeg synes den er så klar at det er nesten ufattelig. Jeg blir ikke overrasket, det synes jeg er litt synd. Så synes jeg det er litt rart at de velger å blåse rett etterpå da, det synes jeg er dårlig forståelse for spillet, sa Karlsen.

Hos bruntrøyene var naturlig nok situasjonen etter tre minutter det store samtaleemnet etter kampen.

- Som alle andre ser jo jeg også at det er en soleklar straffe og kanskje også rødt kort. Det er kampavgjørende. Så skjønner jeg at dommeren ikke kan kompensere, men han må forstå når den første ikke er straffe, så gir han en billig den andre veien etterpå. Jeg synes vi er uheldig med de situasjonene, sier Vegard Hansen til Nettavisen etter kampen.

Hjemmelaget gikk rett i angrep etter den tidlige kalddusjen.

Arnor Smarason svingte et innlegg inn i feltet fra høyresiden. Inne i feltet gikk Thomas Lehne Olsen i bakken, denne gangen valgte dommer-Kjensli å peke på straffemerket.

Kjensli sin avgjørelse så ut til å være av den billige sorten og Mjøndalen-spillerne virket alt annet enn fornøyde med dømmingen.

- Og så får LSK straffe i stedet! Det er ti-elleve dramatiske åpningsminutter på Åråsen. Den er interessant, sa Myhre.

Fra straffemerket var uansett Smarason sikker. Islendingen satte ballen kontant ned i det venstre hjørnet til 1-1.

På kommentatorplass satte Skullerud ord på de hektiske åpningsminuttene av kampen.

- Det føles selvfølgelig ergerlig for et Mjøndalen-lag som er snytt for en straffe for bare noen minutter siden.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone

Høyt tempo

Etter utlikningen trykket Lillestrøm til tider Mjøndalen bakover i banen.

Joonas Tamm sørget for å sende Julian Faye Lund ut i strekk etter en god heading etter 21 minnutter.

Snaue kvarteret senere var det angrepsduoen Lehne Olsen og Smarason som skulle skape problemer for gjestene.

Sistnevntes skudd ble blokkert til corner, men på den påfølgende corneren skulle scoringen sitte.

Smarasons corner fant veien til Simen Kind Mikalsen som kom seg fri inne i feltet. Backen satt pannen til lærkula, og inn bak Faye Lund i Mjøndalen-målet.

- Han får en fin bue på den over en parkert Faye Lund, sa Skullerud hos Eurosport.

Mjøndalen hevet seg etter Lillestrøms 2-1-scoring.

Etter 42 minutter fikk Mjøndalen frispark fra nærmere 40 meter. Joackim Olsen Solberg ladet venstrefoten og brant til. Skuddet var på langt nær ufarlig og strøyk rett utenfor Lillestrøm-keeper Maric' høyre kryss.

Lagene gikk til hvilen på stillingen 2-1, men straffesituasjonen var fremdeles et hett tema under pausepraten.

- Den kan nok dømmes. Jeg kommer litt bak han og han faller lett, men den kan godt dømmes, innrømmet Salquist til Eurosport.

Den kommentaren fikk en nysgjerrig Occean med seg, Mjøndalen-spissen brøyt inn fra siden.

- Det er klar straffe. Kom igjen nå! Han så det ikke, heldigvis for dere. Du gjør sånn (slår ut med armene), hva skal jeg gjøre da? For meg er det klar straffe, konstaterte spissen.

Tidlig scoring

Publikum hadde såvidt funnet plassene sine etter pausen før det lå nok en ball i nettet på Åråsen.

Smarason satte fart rundt på høyrekanten, tok med seg Simen Rafn på løp inn i feltet. Backen pisket ballen inn i feltet, der en uheldig Olsen Solberg satte ballen i eget nett.

Hjemmelaget fikk etter den tidlige 3-1-scoringen et godt grep om kampen. Mjøndalen slet med å sette press på hjemmelaget, frem til tyve minutter før slutt.

Et innlegg fra innbytter Quint Jansen gikk over alt og alle inne i Lillestrøm-feltet. På hjørnet av femmeteren hadde Occean lurt seg helt fri, han fikk dermed en enkel jobb med å stange inn reduseringen til 3-2.

I samme situasjon stanget også Lillestrøm-keeper Maric hodet stygt i stolpen. Keeperen ble liggende i flere minutter, men kom seg etterhvert på beina med en stor bandasje rundt hodet.

Mjøndalen satte press på Lillestrøm etter reduseringen, i jakt på utlikningsmålet. Gjestene kom til flere innlegg og dødballer uten å få uttelling.

Dermed kunne Lillestrøm hale inn tre viktige poeng etter en dramatisk kamp på Åråsen mandag kveld.