*Nettavisen* Sport.

Dommeren slakter storskjermbruk

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Brage Sandmoen liker dårlig at kontroversielle situasjoner ble vist i reprise.

26.05.10 10:19

LILLESTRØM-ODD 2-2:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Flere spillere – på begge lag – var svært misfornøyd med Brage Sandmoens dømming på Åråsen tirsdag kveld. TV-ekspertene mente derimot han fortjente skryt. Meningene var mange om Sandmoen etter at han dømte to straffespark.

Les også: Sandmoen får kjeft og ros

To situasjoner som i andre kamper mest trolig ville blitt vinket videre av dommeren.

- Jeg er helt trygg på at begge situasjonene var straffe, selv etter å ha sett reprisene på TV. I den første er det holding i trøya, i den andre holdes det rundt angriperen som bringer ham ut av balanse, sier Sandmoen til Nettavisen.

Les alt om runden her!

- Regler er regler
- Vi prøver å ta for det vi ser, og når vi ser det, dømmer vi. Det er tett og tøft og armer og bein overalt, men i denne kampen så jeg to situasjoner, og da dømte jeg, fortsetter han.

Også situasjonen der LSK fikk et nytt forsøk fra 11-metersmerket, etter at Arni Gautur Arason først reddet Arild Sundgots straffe, er Sandmoen sikker på.

- Den er klar. Han beveger seg for tidlig ut fra streken. Jeg vet at det sjelden blåses på det, men regler er regler.

(Regler er regler, men dette mente Brage Sandmoen var greit tidligere i sesongen.)

Viste repriser på skjerm
Selv ville Sandmoen rette en kritikk mot LSKs medieavdeling, LSK Media, som på storskjermen viste repriser av de omdiskutable situasjonene.

- Det er opp til NFF å gjøre noe med det, men det er klart at du som dommer blir utsatt for et ekstra press når publikum har anledning til å se situasjonene i reprise. Jeg merket publikums reaksjoner utpå der.

Ifølge arrangementsbestemmelsene til NFF, har hjemmelagene ikke lov å vise repriser av kontroversielle episoder. På Åråsen bidro reprisene på storskjermen til å hisse opp stemningen – særlig da Odd fikk straffe.

Like etter at reprisene rullet over skjermen, ble gjenstander fra tribunen kastet mot Odds spillere. Og særlig Peter Kovacs fikk høre det av LSK-fansen.

Støtte av Kovacs
Peter Kovacs, som scoret det første, skaffet straffen til 2-0 og for øvrig ofret seg på alle dødballer imot, var stort sett imponert over Sandmoens dømming:

- Jeg synes det er riktig at dommeren skal dømme for holding, sånn sett er begge straffene riktig dømt. Men Lillestrøms straffe synes jeg er mer tvilsom. Det er kanskje holding, men fotball er også en fysisk sport der man må regne med litt kroppskontakt, sier Kovacs til Nettavisen.

Mens Odd-trener Dag-Eiliv Fagermo mener at begge straffene var riktig dømt, og ga Sandmoen ros, var LSK-trener Henning Berg mer patriotisk:

- Jeg er uenig i den vi fikk mot oss. Kovacs rygget inn i Kippe og falt. Det er ikke straffe, sier Berg.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.