RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dommeren står på sitt

Sist oppdatert:
Nok en gang kom dommeren i fokus etter et Tippeliga-oppgjør. Men i motsetning til flere av sine kolleger, vil ikke Kjell Alseth beklage i etterkant.

VIKING - START 1-2:

VIKING STADION (TV 2 Nettavisen): Det er blitt reneste trenden blant norske dommere å be om tilgivelse for sine synder etter feilvurderinger i kampens hete.

- Nødt til å blåse
Men etter å ha sett episoden som førte til straffespark for Start flere ganger, er Kjell Alseth fast bestemt på at han gjorde rett. Han grunngir avgjørelsen sin med at det er avstand og fart på ballen som avgjør om det blir straffespark eller ikke.

- Dersom ballen hadde blitt klarert 20 centimeter, i stedet for to-tre meter, før den traff handa til Trygve Åse Lunde, så hadde jeg nok ikke dømt straffespark. I tillegg så hadde ballen en såpass stor fart, at Viking-spilleren tydelig hindret ballens bane og retning. Jeg var nødt til å blåse straffespark, sier Alseth.

- Hvor lang avstand, og hvor høy fart er det som avgjør for om det blir straffe?

- Det er snakk om skjønn. Centimeter, ikke meter. Hardt eller svakt, forklarer Alseth.

Knust
Trygve Åse Lunde, som fikk under ti minutter helt på tampen, var naturligvis knust etter kampen, og mener dommeren gjorde feil i å dømme straffespark.

- Det var ikke straffe. Jeg klarte jo ikke reagere før ballen traff meg i handa, og det var 100 prosent ubevisst. Dessuten hindret det verken scoring eller en farlig sjanse – det var jo en klarering, forklarer Åse Lunde til TV 2 Nettavisen.

- Hadde du gjort lignende på streken og hindret scoring – hadde det vært straffespark da?

- Ja, for da er det en taktisk handling. Vi prøver jo bare å klarere, og vinner ingenting på at jeg skal stoppe ballen med handa, mener Åse Lunde.

Gult kort?
Men det var ikke bare straffesparksituasjonen dommer Kjell Alseth kom i fokus for på Viking stadion lørdag kveld. Tv-bildene viser nemlig at dommeren reagerer på Vikings Allan Gaarde sine protester på det idømte straffesparket.

- Vurderte du å gi Gaarde gult kort?

- Nei, det gjorde jeg ikke, sier Alseth til TV 2 Nettavisen.

- Men du tok raskt frem kortet da Gaarde protesterte?

- Ja, det gjorde jeg. Men jeg tror ikke jeg ville gitt ham gult kort.

- Tror?

- Vet, omgjør Alseth.

- Jeg vurderte aldri å gi gult kort til Gaarde i den situasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere