Gå til sidens hovedinnhold

- Dommeren tok feil

LERKENDAL (TV2 Nettavisen): - Dommeren ga meg helt feilaktig to gule kort. Dette er rett og slett håpløst, sier Ørjan Berg etter Rosenborgs 0-0-kamp mot Røde Stjerne.

En betuttet Ørjan Berg ble sendt i dusjen av dommer Steve Bennett noen få minutter ut i andre omgang.

- Forsøk på å filme seg til straffespark. Gult kort, sa dommeren.

- Tull, jeg skulle hatt straffe, kvitterer Rosenborgs midtbanesliter, som har følgende forklaring på det som skjedde i forkant av at han fikk sitt andre gulkort for kvelden og dermed marsjordre:

Trodde det var straffe

- Jeg kommer i ubalanse og akkurat i det jeg skal slå ballen fra meg får jeg et spark på yttersida av foten. Ikke hardt, men en stor nok kakk til at jeg faller. Da jeg hører fløyta regner jeg med at vi får straffespark. Når dommeren kommer løpende mot meg med hånda i lomma skjønner jeg absolutt ingen ting. Det gjør jeg fortsatt ikke, sier nordlendingen, som aldri tidligere i sin lange fotballkarriere har fått gult kort for filming.

- Jeg er ikke typen til å prøve på sånt. Det gjorde jeg ikke denne gang heller. Dette er noe av det sureste jeg har vært med på, slår han fast – vel vitende om at europacupeventyret kan være over for denne gang. Den vanskelige returkampen mot Røde Stjerne i Beograd må han følge fra sofakroken i Trondheim, noe trener Åge Hareide er den første til å beklage.

- Jeg så ikke hva som skjedde da Ørjan fikk det andre gulkortet, men når han sier det var feil stoler jeg på ham. En ting er i alle fall sikkert: Gulkort nummer en var håpløst. Ørjan kommer ut av en duell med frispark. Da skjønner jeg ikke at han skal få gult, sier en hoderystende Rosenborg-trener, som til tross for 0-0 på eget gress ikke har gitt opp håpet om avansement til tredje runde i UEFA-cupen.

Enklere i Beograd

- Jeg tror det blir en helt annen kamp i Beograd. De vil satse atskillig mer offensivt og kommer nok til å åpne seg mer opp bakover. Jeg er temmelig sikker på at vi skal klare å score mål i Serbia, utfordringen blir å holde tett bak, sier Hareide.

Han er imidlertid skuffet over at ikke trønderne leverte en bedre forestilling enn tilfellet var på Lerkendal i kveld.

- I første omgang spilte vi til tider elendig. Feilpasningene florerte og vi skapte lite eller ingen ting. Etter pause hevet vi oss mange hakk og jeg hadde et håp om at vi skulle mose dem skikkelig – helt til dommeren sendte Ørjan i dusjen. Derfra og inn handlet med mest om å sørge for at vi ikke fikk baklengsmål, sier Åge Hareide, som lar Røde Stjerne seile sin egen sjø de neste ukene.

- Vi skal gjøre unne en seriekamp og cupfinalen før vi starter oppkjøringen til returkampen, sier han.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter