Gå til sidens hovedinnhold

- Dommeren var en idiot

Svenskene ga dommeren skylden for nederlag.

Dommer Mauricio Navarro fra Canada var veldig glad i å dra frem kortstokken da USA og Sverige spilte 2-0 i en vennskapskamp. Matchen var i utgangspunktet snill, men dommeren ga ut åtte gule kort, hvorav fem til svenske spillere.

- Det holder jo liksom å kjempe mot elleve pigge amerikanere. Man skal ikke behøve å ha en idiot til dommer imot seg også, sier midtbanestrateg Anders Svensson til Aftonbladet.

Straffe eller ikke?
Sverige var sjanseløse mot USA, som scoret ett må i hver omgang, mot et passivt svensk forsvar. Våre naboer i øst fikk også et straffespark mot seg, til stor frustrasjon hos spillerne

- Ja, det var kanskje straffespark, men det er jo jæ... merkelig at ikke Danien Andersson fikk straffespark i en lignende situasjon i første omgang. Dessuten synes jeg det er merkelig at dommeren ser situasjonen. Han var jo 70 meter unna, tordrer Svensson.

"Go away"
De svenske spillerne forsøkte å kommunisere med kanadieren - men det var nytteløst.

- Han snakket med USA, til oss sa han bare "go away". Også assisterende landslagssjef Roland Andersson reagerte på dommeren.

- Det var en klovn av en dommer. Vi fikk ingenting med oss, og det er ikke spesielt morsomt. Han ville synes og dominere kampen, sier Andersson.