Dommerne åpnet best

Lillestrøm og Lyn topper tabellen, men dommerne kom kanskje best ut av Tippeliga-starten.

Det er nesten ikke til å tro, men serieåpningen i Tippeligaen ble gjennomført uten en eneste kontroversiell episode. Samtlige dommere får godt betalt på dommerbørsene. Forskjellen er enorm fra i fjor, hvor dommerne kom i fokus i samtlige runder i starten av sesongen.

- En fin dag på jobben
NFFs dommersjef, Rune Pedersen, var en fornøyd mann tirsdag morgen.

- Glad i dag?

- Vi er veldig tilfreds med de kampene som ble avviklet mandag. Jeg var i kontakt med dommerne etter kampene, så på tv, leste nettmedier og hørte på radio. Dommerne kom godt fra det, sier han til Nettavisen.

- Kan du huske sist det var like rolig i en serieåpning?

- Nei. Man må nok noen år tilbake siden var så rolig. Samtidig vil jeg understreke at det ikke er alltid vi dommere er enig i at fokus blir satt på oss.

- Er dere blitt bedre?

- Det som er klart er at vi har brukt fjoråret og vinteren på å være forberedt på det presset som møter oss. Vi har også vært helt bevisste på å ta tak i 2-3 områder. Jeg tror det er viktig at dommerne har noen enkle knagger å hente de viktigste tingene på. I tillegg er dommerne i god fysisk form. Da kommer man opp i situasjonene, og avgjørelsene blir som oftest korrekte.

Kan hjelpe senere
Pedersen tror at dommerne senere i sesongen kan tjene på den gode starten.

- Etter en god start, så kan det bli litt større aksept for hendelser senere i sesongen. Spillerne kan kanskje skjønne at det var en vanskelig utfordring, men at dommeren jo har vist tidligere at han kan dette bra.

Men:

- Vi vet også at det vil komme episoder. Etter to, tre, fire runder, når lag virkelig trenger poeng, så leter man fort etter andre syndebukker. Da kan dommerne ligge lagelig til for hugg.

Fortjener dommerne skryten de får etter seriestarten? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag