Gå til sidens hovedinnhold

Dommerne gikk rett bort til Kristiansen i pausen: - Spurte hvorfor jeg var så sint og aggressiv

Det ble en knalltøff batalje mellom Norge og Nederland. Det mener flere av de norske spillerne var akkurat det laget trengte.

TOKYO (Nettavisen): De norske håndballjentene tok sin fjerde strake OL-seier da Nederland ble beseiret lørdag kveld. Laget var allerede klare for kvartfinale før kampen, men med seier over nederlenderne var gruppeseieren sikret.

Det ble imidlertid en tøff batalje med mange tøffe dueller.

Én av dem som var virkelig på hugget var Veronica Kristiansen. Hun forteller i intervju med Aftenposten at det var skikkelig temperatur ute på banen.

- Sint og aggressiv

Selv tente hun til i første omgang, da hun var misfornøyd med nederlenderne. Hun mente Nederlands Danick Snelder tydde til skitne triks.

- Dommerne spurte meg i pausen hvorfor jeg var så sint og aggressiv. Jeg var ikke sint, men jeg var sur etter 1. omgang fordi jeg følte at Snelder holdt i trøyen. Ellers er jeg kjempefornøyd med lagmoralen, sier den norske profilen til avisen.

LES OGSÅ: «Alle» stjernene ville snakke om Norge-grepet etter kampen: - Gjør meg utrolig stolt

Kristiansen var også involvert i en situasjon med Nederland-målvakt Tess Wester mot slutten av kampen, da hun dundret inn i stjernekeeperen.

Det fikk Nederland-profilen til å reagere, overfor NRK.

- Selvfølgelig blir jeg irritert, hun løper inn i meg. Det er unødvendig og farlig, sier Wester til kanalen.

Kristiansen selv, sier dette om situasjonen som oppsto.

- Jeg kommer i veldig stor fart og klarer ikke å bremse. Jeg mente det selvfølgelig ikke, sier Kristiansen til NRK. Hun gikk rett bort og unnskyldte seg til Wester etterpå.

Tent Nora Mørk

Norge var i føringen gjennom store deler av kampen, men i andre omgang kom Nederland tilbake og ledet kampen. En sterk sluttspurt av de norske jentene, der flere av de som ofte sitter på benken fikk vise seg fram, dro se seieren i land.

Nora Mørk, som scoret ni mål og var svært toneangivende for Norge, forteller at hun også var svært engasjert gjennom de 60 minuttene med håndball. Hun innrømmer at det tente henne litt ekstra å møte laget som er regjerende verdensmestere,

- Det er en viktig kamp i kampen. Det er viktig å vinne mot verdensmesteren. Jeg synes Nederland har sett bra ut og jeg var spent på å måle krefter mot de beste. Det er sinnssykt gøy å få kjenne ordentlig på nivået her, sier Mørk til pressen.

LES OGSÅ: Italiensk stortalent offer for teknisk feil i kvalifiseringen: - Gjør at man stiller spørsmål

- Jeg er glad for å spille sånne kamper. Det er et eller annet som skjer med meg. Det passer meg å spille med disse jentene. Jeg trives godt og har gjort det i alle år.

Herrem: - Kjemper i 60 minutter

Camilla Herrem er enig i at det var viktig for Norge å få en skikkelig tøff kamp nå, etter møter med Sør-Korea, Angola og Montenegro tidligere i OL-turneringen.

LES OGSÅ: Norge i fare for å ryke ut av OL etter tap for Tyskland

- Det er viktig for oss å stå i sånne kamper og det gjorde vi virkelig i dag. Vi vinner som et lag, det er en skikkelig god lagseier og alle bidrar med sitt. Jeg er glad for at vi fikk en slik kamp der vi måtte kjempe i 60 minutter, sier hun til Nettavisen.

Nå handler det om å spare krefter inn mot kvartfinalen, selv om Norge har én gruppekamp igjen. Der møter de vertsnasjonen Japan.

- Vi vil vinne alle kamper, men det er viktig å være steinklare til kvartfinalene. Det er hovedfokuset. Mange har spilt mye, så jeg tror beina er ganske greie på de fleste.

Kaptein Stine Bredal Oftedal sier mye av det samme.

LES OGSÅ: Iuel videre med et nødskrik: - Dette var ikke helt planen

- Jeg synes dette var akkurat det vi trengte. Det blir ingen enkle kamper fra nå av, for å si det sånn. Jeg er egentlig veldig fornøyd, sånn cirka, sier hun til Nettavisen.

Skryter av Mørk

Bredal Oftedal er spesielt godt fornøyd med at venninnen Nora Mørk for alvor er i gang i mesterskapet. Hun satte som nevnt inn ni mål i lørdagens kamp.

- Hun spiller en kjempekamp. Det er veldig bra, sier playmakeren.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er også glad for at hans kanskje største stjerne begynner å vise sitt høyeste nivå, etter noen middels kamper så langt.

- Ja, det er viktig, Nora er en viktig spiller for oss. I dag putter hun mange mål. Hun er litt hvassere på mål. Men hun er også spillende og skaper mye, sier han til Nettavisen.

- Med all respekt for Japan

Nå ser islendingen fram mot kvartfinalen, der han forventer tøff motstand, selv om det altså er en siste gruppekamp mot Japan som gjenstår mandag.

LES OGSÅ: Norges grep i Tokyo-varmen: - Uvurderlig

- Det blir litt balanse mellom å holde spillere skarpe og på tå hev mot Japan. Vi skal rasjonere krefter og energi inn mot en kvartfinale. Der blir det en motstander av en helt annen kaliber enn Japan. All respekt for dem, men de europeiske lagene vi kan møte i en kvartfinale er veldig sterke. Det er også Brasil som vi kan få, sier han.

Spania, Russland, Brasil og Frankrike er lag Norge kan møte i kvartfinalen.

- Vi kan få alle bortsett fra Sverige, men vi tenker på oss selv, sier treneren.