Gå til sidens hovedinnhold

Dommersjefen avviser rasisme

Fotballforbundet forstår ikke rasisme-beskyldningene fra Sogndal-stopper Raoul Kouakou, som søndag fikk sitt femte røde kort. Se episoden og si din mening.

- For det første kan vi ikke styre hva spillerne sier etter en kamp. For det andre må Sogndal ta ansvar som hans arbeidgiver og vurdere om de vil gjøre noe med påstanden. Da først kan vi i fotballforbundet ta tak i det, sier dommeransvarlig Reidar Bjørnestad til TV 2 Nettavisen.

Bjørnestad har sett episoden på TV. Han mener det røde kortet Kouakou fikk mot Aalesund var helt riktig.

- Det er vanskelig å se at det er gjort feil. Det er lite å utsette på de øvrige kortene han har fått. Så vidt jeg kunne se på tv i går var det dekning for å gi han det kortet.

- Så det er ikke sånn at dommere forfølger enkelte spillere?

- Nei, ikke i det hele tatt. Så lenge det er dekning for kortet kan vi ikke ta hensyn til hvilket land han er fra. Spilleren representerer en fotballklubb og har han utført en handling som tilsier at han skal straffes. Så er det dommerens plikt til ikke å ta hensyn til hvilket land han er fra eller hvilket navn han har eller hvilken klubb han representerer, fortsetter han og legger til at forbundet har gått igjennom Kouakous fem kort.

- Jeg kan ikke se det har blitt gjort noe feil.

Vil ikke gjøre noe

Bjørnestad bekrefter at forbundet ikke kommer til å foreta seg noe i denne saken.

- Det er noe som er sagt i skuffelse. Sogndal må tak tak i dette og gjøre noe med det hvis de mener det er det rette. Men som sagt; sett i fra det jeg så på TV, så var avgjørelsen riktig.

- Har det forferdelig

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Er Raoul Kouakou utsatt for rasisme fra dommerne?
Ja, han får flere kort pga hudfargen
Nei, han er bare en råtass
Norske dommere ser ikke forskjell på svart og hvit

Se resultat

Sportslig leder i Sogndal, Trond Fylling, sier at klubben ikke kommer til å foreta seg noe overfor Raoul Kouakou.

- Vi satt akkurat og diskuterte det og vi har snakket med Raoul. Nå er han ikke så god i engelsk og det var mye følelser inne i bildet etter kampen. Og han har sagt at han ikke føler det slik i det hele tatt. Han er bare fryktelig lei seg, sier Fylling til TV 2 Nettavisen.

- Vi har sett situasjonen og det er ikke grunn til å tvile på avgjørelsen, legger han til.

Fylling synes fryktelig synd på stopperen og mener at Kouakou bare må innse at spillestilen er annerledes.

- Vi har snakket med dommeren også. Raoul er 22 år og kommer fra et annet kontinent. Han må bare lære seg dette. Nå har han vært veldig flink og ikke fått et gult kort på lenge. Han har det forferdelig nå og jeg synes synd på ham.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe