*Nettavisen* Sport.

Dommerstriden mot løsning

Dommerne truer fortsatt med å streike i den norske fotballstarten, men det nærmer seg løsning på striden med fotballforbundet.

09.01.06 12:02

Like før jul smalt det. Dommerne var så misfornøyd med NFFs tilbud om kompensasjon for å dømme norsk fotball i 2006, at de sendte ut streikevarsel.

Fikk de ikke en ny og bedre avtale før sesongstart, ville de ikke dømme kampene. Da ble det streik.

Les også:NFFs første tilbud og dommernes opprinnelige krav

Les også:Hauge provosert av NFF

Møttes igjen
Etter nyttår har partene møttes igjen.

2. januar møttes dommerne og forbundet. Fredag fikk så dommerne oversendt et notat med forslag til ny løsning. Forbundet skal ha nærmet seg dommernes krav, men uten at det helt er kommet til løsning.

- Det var et positivt utspill fra NFF, men vi er ikke helt fornøyd med alle detaljer, sier toppdommernes leder, Terje Hauge, til TV 2 Nettavisen.

Han vil foreløpig ikke gå ut med hva NFF nå har tilbudt dommerne. Heller ikke hvilke detaljer dommerne er misfornøyde med.

- Men jeg tror vi skal komme i mål. Jeg regner med at NFF fort vil ordne opp i de detaljene vi nå påpeker, sier Hauge.

Vil ikke gå minus
Hauge og kollegene reagerte med streikevarsel da det ble klart at dommerne ville tape penger (i forhold til 2005) på NFFs forslag til kompensasjon for 2006-sesongen. Streikevarslet blir ikke trukket før de er helt sikre på at de ikke vil tape penger på det nye forslaget.

- Streikevarslene står til vi har fått en avtale hvor vi ikke går minus, og den avtalen er skrevet under, sier Norges beste dommer videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag