Gå til sidens hovedinnhold

Dommertabbe kan redde Brann

Fagsjef i fotballforbundet, Thor Grønnerud, utelukker ikke at Brann kan få omkamp etter at laget ikke fikk erstatte en skadet Erlend Hanstveit mot Lillestrøm.

Brann hadde allerede gjort tre spillerbytter da Hanstveit ble skadet i sluttminuttene mot Lillestrøm. Trener Mons Ivar Mjelde ville sende innpå en erstatter, men ble nektet av fjerdedommeren som mente at Brann hadde brukt opp innbytterkontoen.

Keeperbytte

Men i og med det ene byttet var mellom keeperne Ivar Rønningen og Håkon Opdal, hadde Brann rett til å gjøre ytterligere et bytte, ifølge den nye særnorske regelen som ble innført på Forbundstinget i fjor:

§ 2-7 (Antall innbyttere) a) ... 3 innbyttere. I tillegg kan målmannen som deltar fra kampstart byttes med reserve-målmannen ved kampstart.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Bør Brann få omkamp?
Ja, dommeren ødela kampen for dem
Nei, Lillestrøm var best og fortjener seieren
Kampen burde strykes og begge få null poeng

Se resultat

Lillestrøm utnyttet rommet som oppsto da Brann spilte med ti mann og kontret inn 3-1.

Nå vil Brann levere protest og resultatet kan bli omkamp.

- Slik jeg ser det kan det i utgangspunktet bare bli to utganger på en slik sak, enten opprettholdes resultatet eller så blir det omkamp, sier fagsjef i Norges Fotballforbund Thor Grønnerud til TV 2 Nettavisen.

Ikke mottatt rapport

Han påpeker at NFF ikke har mottatt noen protest eller rapport fra Brann Stadion og at han derfor ikke kan uttale seg om denne konkrete saken.

- Foreløpig har vi ikke hørt noe og så lenge det ikke foreligger noen sak, kan jeg ikke svare på det, sier han.

- Men du vil ikke utelukke at Brann kan få omkamp?

- Nei, det kan jeg ikke, sier Grønnerud.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene