*Nettavisen* Sport.

Dommertabben alle snakker om

Tottenham ble nektet sin første seier på Old Trafford på 15 år tirsdag kveld. Av dommer Mark Clattenburg og hans assistent Ray Lewis.

05.01.05 15:16

MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 0-0: Tottenham var det laget som gjorde det aller, aller meste for å forhindre at denne kampen endte målløs. Etter en time spilte Noe Pamarot ut egen keeper og nikket ballen i egen stolpe – nærme! Etter halvannen times spill så Pedro Mendes at keeper Roy Carroll sto på egen sekstenmeter, og franskmannen klinte til fra midtbanen. Ikke akkurat Beckham-stil, mer en solid, løs lumpe, som Uniteds førstevalg skulle plukke ned som en moden frukt.

Ballen måtte i stedet ha vært så høyt oppe i stratosfæren at den ble full av såpevann, den så i alle fall usannsynlig glatt ut der den havnet i fanget til nevnte Carroll. Tilsynelatende ufarlig, før Carroll bestemte seg for å holde sitt eget lille enmanssshow.

Ball over strek, minimum en meter. Mendes og andre Tottenham opp i de tidligere nevnte høyder, mens linjedommer mer var plassert på siden av det hele – eller på fullstendig gale breddegrader, om du vil.

Wenger + Ferguson = sant
Linjedommeren, og la oss gjøre det så enkelt at vi kaller ham nettopp det, Ray Lewis, var på fullstendig feil side, så ikke det alle andre så – vel, minus Alex Ferguson da, som hadde tatt på seg Arsene Wenger-brillene:

- Linjedommeren kan ikke klandres, man kunne i alle fall ikke se fra min posisjon at ballen var over linja, sa United-manageren til Sky rett etter kampen.

- Dessuten har slike ting en tendens til å jevne seg ut, vi ble for eksempel snytt for en straffe da Rio Ferdinand ble felt, mente United-sjefen.

Spurs’ genierklærte sjef, Martin Jol, var ikke helt enig med kollegaen.

- Det så definitivt ut som en mål der jeg satt. Jeg er fornøyd med et poeng, men vi skulle hatt tre, mente han.

Likevel ville ikke franskmannen slakte pipeblåserene.

- Det er ingen skandale, linjedommeren var for langt unna, men han skulle vært nærmere, mente Spurs-sjefen.

Ville protester
Tottenham-spillerene flokket seg rundt Mark Clattenburg og hans dommerkollega Ray Lewis etter kampen, helt nytteløst. Spesielt Mendes ga klart uttrykk for hva slags redskap de svartkledde snarest burde begynne å benytte, og regn med at påstandene om hjemmedømming på Old Trafford ikke blir mindre etter dette.

At kampen skulle ende 0-0 hadde vel for øvrig Spurs mest grunn til å være fornøyd med, etter at både Smith og Keane misbrukte gode sjanser for hjemmelaget i førsteomgangen. Men akkurat det bryr Spurs-fansen seg svært lite om akkurat nå¿

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.