RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dommertabben alle snakker om

Sist oppdatert:
Tottenham ble nektet sin første seier på Old Trafford på 15 år tirsdag kveld. Av dommer Mark Clattenburg og hans assistent Ray Lewis.

MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 0-0: Tottenham var det laget som gjorde det aller, aller meste for å forhindre at denne kampen endte målløs. Etter en time spilte Noe Pamarot ut egen keeper og nikket ballen i egen stolpe – nærme! Etter halvannen times spill så Pedro Mendes at keeper Roy Carroll sto på egen sekstenmeter, og franskmannen klinte til fra midtbanen. Ikke akkurat Beckham-stil, mer en solid, løs lumpe, som Uniteds førstevalg skulle plukke ned som en moden frukt.

Ballen måtte i stedet ha vært så høyt oppe i stratosfæren at den ble full av såpevann, den så i alle fall usannsynlig glatt ut der den havnet i fanget til nevnte Carroll. Tilsynelatende ufarlig, før Carroll bestemte seg for å holde sitt eget lille enmanssshow.

Ball over strek, minimum en meter. Mendes og andre Tottenham opp i de tidligere nevnte høyder, mens linjedommer mer var plassert på siden av det hele – eller på fullstendig gale breddegrader, om du vil.

Wenger + Ferguson = sant
Linjedommeren, og la oss gjøre det så enkelt at vi kaller ham nettopp det, Ray Lewis, var på fullstendig feil side, så ikke det alle andre så – vel, minus Alex Ferguson da, som hadde tatt på seg Arsene Wenger-brillene:

- Linjedommeren kan ikke klandres, man kunne i alle fall ikke se fra min posisjon at ballen var over linja, sa United-manageren til Sky rett etter kampen.

- Dessuten har slike ting en tendens til å jevne seg ut, vi ble for eksempel snytt for en straffe da Rio Ferdinand ble felt, mente United-sjefen.

Spurs’ genierklærte sjef, Martin Jol, var ikke helt enig med kollegaen.

- Det så definitivt ut som en mål der jeg satt. Jeg er fornøyd med et poeng, men vi skulle hatt tre, mente han.

Likevel ville ikke franskmannen slakte pipeblåserene.

- Det er ingen skandale, linjedommeren var for langt unna, men han skulle vært nærmere, mente Spurs-sjefen.

Ville protester
Tottenham-spillerene flokket seg rundt Mark Clattenburg og hans dommerkollega Ray Lewis etter kampen, helt nytteløst. Spesielt Mendes ga klart uttrykk for hva slags redskap de svartkledde snarest burde begynne å benytte, og regn med at påstandene om hjemmedømming på Old Trafford ikke blir mindre etter dette.

At kampen skulle ende 0-0 hadde vel for øvrig Spurs mest grunn til å være fornøyd med, etter at både Smith og Keane misbrukte gode sjanser for hjemmelaget i førsteomgangen. Men akkurat det bryr Spurs-fansen seg svært lite om akkurat nå¿

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere