*Nettavisen* Sport.

Domratsjeva, da...

Foto: Reuters/Scanpix

Hviterussiske Daria Domratsjeva er den mest uheldige skiskytteren i Oberhof. For andre år på rad!

10.01.10 15:12

OBERHOF (Nettavisen): Før den tredje skytingen så alt bra ut for Daria Domratsjeva. Med kun én strafferunde på de to første skyteseriene, ledet hun løpet foran Tora Berger og Helena Jonsson.

Men så gikk alt galt.

Domratsjeva stilte seg opp på riktig standplass, men begynte å skyte på skive nummer to – i stedet for nummer en.

Gikk i gledesrus
Blinkene falt ned, men skudd på feil skive godkjennes selvsagt ikke. Dermed pådro den ulykksalige 23-åringen seg hele fire strafferunder.

Løpet var selvsagt spolert. På storskjerm kunne man se trener Andrian Tsybulskij fortvile.

- Jeg kunne ikke gjøre noe som helst. Jeg var nødt til å lete etter positive ting. Kanskje er hun sterkere etter dette? Kanskje gjør hun det enda bedre i fremtiden? sier en fremdeles hoderystende Tsybulskij til Nettavisen.

- Hva er det egentlig som skjer?

- Daria hadde litt problemer med vinden og hun var opptatt av hvor godt hun lå an. Hun glemte å orientere seg om skiveinndelingen. Hun fortalte meg at hun var så glad for å ligge i teten at hun glemte å se etter nummereringen. I stedet skjøt hun på skive nummer to.

To år, to tabber
Historien slutter ikke her. Det er nemlig ikke første gang at Domratsjeva roter det til.

Det har faktisk skjedd før, i Oberhof og på den skive nummer en. Du husker kanskje ei jente som sto oppreist og skjøt, mens alle de andre løpere var midt inne i sin liggende serie?

Jepp, du gjettet riktig. Det var den samme Daria. Daria Domratsjeva.

- Det er andre gang hun gjør feil her i Oberhof, ja. Forrige sesong var det den andre skytingen. Denne gangen var det på den tredje. Det er i hvert fall framgang, sier treneren med et smil.

Fikk trøstepremie
På tross av sju strafferunder kjempet den tapre jenta seg inn til 9.-plass i fellesstarten. Andrea Henkel vant, Helena Jonsson ble nummer to og Tora Berger ble nummer tre.

Etter premieutdelingen fikk den hviterussiske jenta en egen trøstepremie og en varm applaus fra godt over 20 000 feststemte tyskere.

Også Berger synes synd på Domratsjeva.

- Det må ligge en forbannelse over henne. Hun skjøt jo i stående på den liggende skytingen her i fjor. Det virket som hun var i kjempeslag, også. Hun gikk jo som en tulling i sporet, sier Berger til Nettavisen.

- Ble du forstyrret av forviklingen på standplass?

- Nei, jeg fikk bare beskjed om at jeg skulle skyte på skive to, men så ble jeg dyttet over på nummer tre. Jeg trodde det var noe feil med skiven, og tenkte ikke mer over det.

Tora: - Ikke verst
Berger gjorde i stedet kort prosess, banket ned fem blinker og stakk ut i ledelse. Med to bom på siste skyting, ble det til slutt tredjeplass.

- Jeg kunne tenkt meg å være i litt bedre fysisk form, men med tanke på at jeg har vært syk – så var det ikke så verst, sier Berger.

Men dagens snakkis var utvilsomt Domratsjeva. Igjen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.