Dømt for vold mot Viking-spiller

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

David Nielsen er dømt for vold mot Viking-spiller Allan Gaarde, men slipper fengsel.

13.01.09 14:27

(ANB): Tirsdag møtte den kontroversielle dansken i retten i Aalborg, tiltalt etter voldsparagrafen. Den har en strafferamme fra bøter til tre års fengsel.

Da dommen falt ved lunsjtider var det klart at Nielsen dømmes til 20 dagers betinget fengsel, med et års prøvetid. Samtidig må spissen, som denne sesongen har vært utlånt fra OB til Strømsgodset, betale saksomkostningene.

– Det var hardt å sitte der inne. Jeg er selvfølgelig lettet over at jeg ikke skal i fengsel. Nå gleder jeg meg til å komme videre i livet og i karrieren min, sa Nielsen til sporten.dk etter at dommen hadde falt.

Han ble umiddelbart bedt om å anke saken av sin advokat, men vil tenke seg om.

Ikke eksempel
Selv sa Nielsen i forkant av saken at han var redd for at retten ønsket å statuere et eksempel – og som følge av det straffe ham ekstra hardt.

Nielsen fryktet fengselsstraff, men i påtalemyndighetens prosedyre ble det klart at så ikke ville bli utfallet. Det fantes for mange omstendigheter som ga grunnlag for å gjøre straffen mildere.

Det ble både understreket at lovbruddet skjedde i en intens situasjon på fotballtrening og at det er fire år siden episoden fant sted.

David Nielsen advokat Axel Pallesen ønsket å få hele saken avvist fordi den først nå havnet i rettsapparatet, men fikk anmodningen kontant avvist av dommerne.

Til Brann?
Spørsmålet er hva tirsdagens dom betyr for David Nielsen videre fotballkarriere. Det har de siste ukene vært spekulert høylytt i at den kontroversielle spissen kan være på vei til Brann. Selv har Nielsen uttalt seg meget positivt om bergensklubben.

Ledelsen i OB har ikke lagt skjul på at man ønsker å innlemme Nielsen i en handel som innebærer at Brann-spissen Njogu Demba-Nyrén kommer til Danmark. Odense-klubben er forberedt på å sende et betydelig antall millioner motsatt vei – ved siden av David Nielsen.

Usikker fremtid
Nå søker Odense juridisk bistand for å klargjøre hva som vil skje med med den voldsdømte spissens videre karriere i klubben.

- OB vil benytte seg av juridisk bistand for å få klarlagt hvilke konsekvenser dommen kan få for David Nielsens fremtidige fotballkarriere. OB vil deretter ta en beslutning om hvordan man skal forholde seg til David Nielsens tilknytning til klubben, skriver OB på klubbens hjemmeside.

Hovedpersonen selv har vært lite snakkesalig, og henvist til at fotballframtida blir klarlagt etter at rettssaken i Aalborg er unnagjort.

– Jeg er på vei til flyplassen nå, men ingen av dere vet hvor flyet mitt skal, smilte Nielsen etter rettssaken.

Bevisstløs Gaarde
Det var i februar 2005 at Nielsen slo Gaarde bevisstløs på trening. Den gang var de lagkamerater i danske Aalborg. Saken ble viet stor oppmerksomhet i danske medier – uten at dansk politi gjorde nærmere undersøkelser i saken.

Først da Nielsen omtalte den samme episoden i sin nylig utgitte bok «Sorte Svin», valgte politiet på Nordjylland å ta tak i saken.

Allan Gaarde var en av flere fotballkjendiser som vitnet i retten tirsdag.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.