Det var under Danmarks åpningskamp mot Finland den tragiske ulykken inntraff, da danskenes store stjerne Christian Eriksen falt om og ble liggende livløs på banen.

Hjertet til 29-åringen hadde stoppet, og både lagkamerater, motstandere og medisinsk personell gjorde alt de kunne for hjelpe midtbanespilleren. Etter flere dramatiske minutter fikk legene i gang hjertet, og Eriksen ble fraktet av banen med livet i behold.

Han har nå fått operert inn en hjertestarter, men det er fortsatt usikkert om Inter-spilleren vil fortsette fotballkarrieren eller ikke.

Les også: United-legende overbevist etter Pogba-herjing: - Det er det han ønsker

Snakker ut for første gang

Mannen som dømte den mye omtalte EM-kampen, Anthony Taylor, har fått mye skryt for måten han håndterte situasjonen og hvor raskt han oppfattet det som skjedde. Han har vært taus omkring hendelsen, men har nå snakket med britiske medier.

- Jeg visste at det var noe alvorlig galt med en gang, fordi jeg så ansiktet hans da han falt om. Man kunne se på uttrykket han hadde og måten han falt på, og jeg ble umiddelbart bekymret, forteller Premier League-dommeren i et intervju med BBC.

Og fortsetter:

- Min første prioritet er alltid spillernes sikkerhet, så da dette inntraff er det bare å få medisinsk personell på banen så fort som mulig. De store heltene den kvelden var Danmarks kaptein Simon Kjær og de som kom inn på banen for å hjelpe, og gjennomførte hjertekompresjoner.

Les også: Rafik Zekhnini klar for Molde

Eriksen ble fraktet til sykehus etter at hjertet startet igjen, og ga beskjed til lagkameratene om å fortsette kampen, noe de til slutt gjorde. Danmark tapte kampen, men gikk hele veien til semifinalen etter flere fantastiske prestasjoner gjennom mesterskapet.

- Flere må begynne med det

Den meritterte dommeren forteller videre om kommunikasjonen med de danske spillerne, og minuttene før det ble bestemt at kampen skulle fortsette.

- Det viktigste var å vite at Christian hadde det bra, og så gikk det videre til å sjekke at de andre spillerne hadde det bra. Jeg har vært igjennom lignende situasjoner både som dommer, men også som tidligere fengselsbetjent. Planen var å utsette kampen, men så kom beskjeden om at Christian var våken og stabil. Da ble det besluttet å fortsette kampen.

- Jeg har ikke fått snakket med Christian personlig etter det som skjedde, men jeg sendte han en melding noen dager etter hendelsen. Jeg snakket også med Kasper Schmeichel før vi forlot stadion etter kampen, og da hadde spillerne snakket med Eriksen på FaceTime. Så han kom inn i dommergarderoben for å fortelle at ting har gått bra, fortsetter dommeren.

Taylor har i senere tid begynt å fremme jobben om å skaffe hjertestartere til klubber som spiller i de lavere divisjonene i England, gjennom Premier League’s Defibrillator Fund.

- Dette er viktig, fordi man aldri kan vite når noe slikt kan skje og med hvem. Det kan skje selv om du er ung, gammel, aktiv eller inaktiv, så noe måtte skje for at dette skal bli tatt på alvor. Derfor er det viktig å ha slike hjelpemidler som kan forhindre at liv går tapt, og at man lærer bort hvordan man skal bruke de.