Gå til sidens hovedinnhold

Dømte straffe for femte gang

Så langt i sesongen er det dømt tolv straffespark . Svein-Erik Edvartsen har blåst for fem av dem.

STRØMSGODSET – LYN 1-1:

MARIENLYST STADION (Nettavisen): Egentlig hadde han ikke tenkt å gi straffe til Strømsgodset da Ousman Nyan gikk i bakken helt på tampen av kampen.

– Jeg fikk ikke noen god vinkel til situasjonen, men så får jeg øyekontakt med assistenten min og dømmer straffe, sier Edvartsen til Nettavisen.

Det så faktisk først ut som om dommeren var på vei til å dra opp det gule kortet for filming, men det avviser han kontant.

– Bedre å dømme sent og riktig, enn tidlig og feil, er Edvartsens konklusjon etter kampen.

Alltid straffe
Nå har den straffeglade dommeren dømt straffe i alle kampene han har dømt i Tippeligaen i år.

Først to til Lyn mot Sandefjord (Lyn scoret på én av straffene og vant 3-0), så en straffe hver til Aalesund og Fredrikstad (endte 3-3), og søndag kveld straffen som berget 1-1 og ett poeng for Strømsgodset hjemme mot Lyn.

Og det kommer trolig mer.

– Er det frispark på utsiden, er det straffe på innsiden av 16-meteren. Jeg vil fortsatt dømme straffe om jeg oppfatter situasjonen slik, advarer Edvartsen.

– Helt uenig
Lyn-trener Henning Berg var helt uenig i straffen.

– Jeg har sett situasjonen i reprise på TV. Der og da var det vanskelig å se om det var kontakt, og det er jaggu ikke noe lettere etter å ha sett det på TV. Det er alltid vanskelig når linjedommere skal begynne å dømme – han må ha et godt syn, sier Berg.

- Fem minutter før slutt bør dommeren ha en radar som sier at her er det noen som prøver seg. Indridi (Sigurdsson, journ. anm.) sier han går tett på, men at det nesten ikke er kontakt, fortsetter Lyn-treneren.

Ousman Nyan mener – noe nølende – at straffen var grei.

– Jeg ser han ruser inn, og han tar beinet mitt. Dommeren tror jeg filmer, men linjedommeren mener det er straffe, oppsummerer midtbanekrigeren.

Ronny Deila var uansett sikker fra krittmerket, og sikret ett poeng for Strømsgodset. Ganske ufortjent etter en andre omgang der Lyn fikk gode kontringsmuligheter som burde gitt uttelling. Verken Kim Holmen eller Ezekiel Bala klarte å beholde roen alene med keeper, slik Espen Hoff klarte da han satte inn 0-1 like før halvtidshvilen.

- Det er det jeg er aller mest skuffet over. Vi har feite sjanser som vi ikke klarer å sette, innrømmer Henning Berg.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser