RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dop-bevis sporløst borte

Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Skiskytterforbundet leter etter dokumenter som angivelig inneholder detaljer om en positiv dopingtest.

Det er foreløpig uklart om papirene er stjålet eller bare rotet bort. President i Det internasjonale skiskytterforbundet IBU, Anders Besseberg, vil ikke bekrefte ryktene om at papirene ble stjålet i forbindelse med et innbrudd i en bil.

- Bare rykter
- Det er bare rykter foreløpig. Vi savner noen resultater fra tester, og undersøker saken, sier Besseberg til nyhetsbyrået AP.

- Så snart vi finner ut hva som har skjedd, vil vi gå ut med mer informasjon, legger han til.

Undrende Pyleva
Besseberg forteller at IBU satte i gang granskingen etter at Olga Pyleva stilte spørsmål ved hvorfor hun ikke testet positivt på carphedon da hun ble testet i januar. Det ulovlige stoffet ble funnet i blodprøven den russiske skiskytteren avla sist uke, som igjen førte til at hun ble utestengt fra lekene.

Pyleva selv hevder hun fikk i seg stoffet etter at legen hennes foreskrev medisin som inneholder det forbudte preparatet etter en ankelskade tidligere i vinter.

Negativ i januar
Under en høring med IBUs sanksjonskomité fortalte Pyleva at hun allerede benyttet preparatet da hun ble testet i Antholz i Italia før OL, og stilte spørsmålstegn ved at den testen var negativ.

- Pyleva spurte «hvorfor testet jeg ikke positivt i januar», og det er et mysterium vi prøver å løse nå, sier Besseberg.

Det internasjonale antidopingbyrået (Wada), som er ansvarlig for all testing utenfor konkurranse, tok blodprøver av skiskytterne som var på høydetrening forrige måned. Én av testene skal ifølge Besseberg ha vist spor etter carpheon.

Mysterium
Besseberg setter nå sin lit til at enten Wada eller laboratoriet som fikk tilsendt blodprøvene, fortsatt er i besittelse av prøvene, slik at identiteten til utøveren som testet positivt, kan bli kjent.

Hvis det viser seg å være Pyleva, vil saken være løst. Selv om det fortsatt vil være et mysterium hvordan papirene kunne forsvinne.

- Dette er et alvorlig tilfelle. Jeg ønsker å få et svar på dette. Jeg vil understreke at IBU ikke skjuler noe her, sier IBUs norske president.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere