RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Doper kastet ut av touren

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Alexander Kolobnev har testet positivt for et maskeringsmiddel.

Det skulle gå ni etapper før vi fikk den første dopingsaken i Tour de France.

Katjusjas klassikerstjerne Alexander Kolobnev er rytteren som har blitt tatt. Det er den franske storavisen L'Equipe som melder dette mandag kveld.

30 åringen har avlagt en positiv A-prøve på maskeringsmiddelet Hydrochlorothiazide, et stoff som kan brukes til å skjule prestasjonsfremmende produkter.

Middelet er forbudt både i og utenfor konkurranse.

Dette er den første positive dopingprøven underveis i Tour de France på to år. I 2010 ble Alberto Contador først tatt i etterkant av rittet.

Les også: - OL-medaljen har mistet all betydning

Blir ikke suspendert
Stoffet er noe som blir kalt for et spesifisert produkt. Det betyr at reglene ikke gir grunnlag for midlertidig å suspendere Kolobnev.

Årsaken er at det finnes god grunn til å tro at stoffet ikke er brukt i dopingøyemed.

UCI skriver i en pressemelding at de er sikre på at laget vil ta de nødvendige skritt for å la Tour de France fortsette i fred, og gi rytteren tid til å forberede sitt forsvar innenfor tidsgrensene. Kolobnev har fire dager på seg til å be om en B-prøve.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Kolobnev fått sparken av Katjusja-laget.

Anonym tour
Kolobnev har ikke markert seg hittil i Tour de France. Han har vært i brudd på en etappe (den åttende), og ligger på 69. plass sammenlagt, 22.15 bak ledende Thomas Voeckler.

- Det er ikke overraskende at det kommer en sak. Men Kolobnev har jo ikke akkurat syklet vannet av de andre, så det var jo litt overraskende at det var han, forteller Eurosports Ole Kristian Stoltenberg til procycling.no.

- Men vi må vente på B-prøven før vi setter han i gapestokken, understerker han.

Sterk klassikerrytter
Kolobnev er en meget sterk rytter i kuperte endagsritt. Russeren har to sølvmedaljer fra VM, pluss en bronse fra OL. Bronsemedaljen fikk han i posten etter at Davide Rebellin ble tatt for doping.

Å få bronsen på ett og et halvt år på etterskudd var ikke noe Kolobnev satte veldig stor pris på.

- Hvis jeg fikk den ti dager etter Rebellins positive dopingtest og diskvalifikasjon, kunne vi snakket om følelser, sa en misfornøyd Kolobnev til den russiske siden allsportinfos.

- Et og et halvt år etter har denne medaljen mistet all betydning, fortsetter russeren.

Nå sitter han foreløpig i dopingklisteret selv.

PS: Den belgiske banesyklisten Iljo Keisse har tidligere testet positivt for det samme stoffet. Han ble frikjent av det belgiske forbundet, men UCI anket saken til idretts voldgiftsdomstol (CAS) som utestengte han i to år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere