RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dopet: Nå strippes hun for seks år gammelt VM-gull


Spanske Martha Dominguez ble frikjent for doping av det spanske friidrettsforbundet. Nå er hun likevel strippet for et seks år gammelt VM-gull.
Spanske Martha Dominguez ble frikjent for doping av det spanske friidrettsforbundet. Nå er hun likevel strippet for et seks år gammelt VM-gull. Foto: Matt Dunham (Ap)
Spanske Martha Dominguez ble frikjent for doping av det spanske friidrettsforbundet. Nå er hun likevel strippet for et seks år gammelt VM-gull.

Hun gikk til topps på 3000 meter hinder i Berlin i 2009. Hun ble først midlertidig utestengt av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), og i 2013 fikk hun en utestengelse på fire år etter at det var funnet uregelmessigheter i det biologiske passet hennes.

Året etter ble Dominguez frikjent av det spanske friidrettsforbundet, som mente hun ikke hadde gjort noe galt og heller ikke skulle straffes på noen måte. Da satt den tidligere gullvinneren fra VM som visepresident i forbundet.

Både Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) og IAAF anket saken inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Nå er dommen falt. Hun fratas VM-gullet og blir utestengt i tre år. CAS mener det er bevist at de unormale verdiene som ble funnet i det biologiske passet hennes, indikerer at hun var dopet.

Da saken gikk for retten (CAS), var mesteparten av forsvaret Dominguez bygget sin sak på et forsøk på å så tvil om påliteligheten av biologiske pass innen idretten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere