RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dopet russer slipper med bot

Team Katjusja Alexandre Kolobnev
Team Katjusja Alexandre Kolobnev Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Det russiske forbundet går nye veier i sitt antidopingarbeid.

Hos de fleste andre forbund ville en positiv prøve på maskeringspreparatet hydroklortiazid, gitt grunnlag for en toårig utstengelse. Hydroklortiazid er nemlig et vanndrivende middel som står oppført på antidopingbyårets liste over forbudte preparater.

Katjusja-rytteren Alexandr Kolobnev ble sendt hjem fra årets Tour de France etter den fjerde etappen.

Nå har det russiske forbundet bestemt straffereaksjonen: 1500 sveitserfranc (snaue 8650 norske kroner) og en advarsel.

- Vi har funnet ham skyldig
Både A- og B-prøven var positive. Til alt overmål er også det russiske forbundets antidopingkommisjon enig i at rytteren er skyldig.

- Vi har funnet ham skyldig, men har også tatt formildende hensyn med i betraktningen, har forbundets antidopingsjef, Alexander Gusyatnikov uttalt til Reuters.

Både UCI (det internasjonale sykkelforbundet) og WADA (verdens antidopingbyrå) har muligheten til å anke dommen inn til CAS (idrettens voldgiftsrett) innen én måned etter at den foreligger.

Det gjorde til sammenligning begge instanser da det spanske sykkelforbundet (RFEC) frikjente Alberto Contador tidligere i år.

- Vi kommer til å sende inn en skriftlig redegjørelse til UCI i løpet av de neste dagene. Før den tid, kan vi ikke gi noen grundigere forklaring, sier Gusyatnikov.

Overfor velonation.com ønsket heller ikke UCIs talsmann å kommentere avgjørelsen innen all dokumentasjon foreligger i saken.

Den eneste positive prøven
Kolobnev har hele veien hevdet sin uskyld og forklarte via sin egen hjemmeside at han ikke visste hvordan han har fått i seg det forbudte stoffet.

30-åringen var den eneste utøveren som testet positivt under årets Tour de France. Han ble umiddelbart suspendert fra laget sitt, og risikerer sparken og en bot tilsvarende fem ganger årslønnen, dersom han blir dømt for doping.

Kolobnev er tidligere både sølv- og bronsemedaljør fra VM og OL. Han har også gjort det skarpt i Ardenner-klassikerne.

PS! Tidligere i år mottok Kolobnev en utmerkelse for «fortjenstefull innsats for moderlandet av andre grad». Den ble skrevet under av president Dmitrij Medvedev få dager etter at resultatet fra B-prøven forelå. Les mer om det her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere