Doping ikke bare forbannelse for Gatlin

Justin Gatlin etter seieren på 100 meter i Lausanne 9. juli.

Justin Gatlin etter seieren på 100 meter i Lausanne 9. juli. Foto: Pierre Albouy (Reuters)

Justin Gatlin (33) sier rett ut at fire års utestengelse for doping har vært både en gave og en forbannelse på samme tid.

I en alder av 33 år er den kontroversielle amerikaneren i bedre form enn noen gang.

I et intervju med AFP foran fredagens Diamond League-stevne i Monaco har Gatlin mye å si om de fire årene han måtte holde seg borte fra friidretten grunnet bruk av det forbudte stoffet testosteron.

– Teoretisk sett har jeg aldri vært skadd. Jeg var bare borte fra friidretten i fire år, og det var bokstavelig talt fire år der jeg ikke løp i det hele tatt. Jeg bare hvilte kroppen. For meg var det selvsagt trist at jeg måtte være borte, men det som skjedde var at kroppen min fikk adekvat hvile. Jeg kunne sitte rolig å se på at mine konkurrenter bygde seg sterkere og bruke det til min fordel.

Kjenner seg yngre

– Kroppen min føles som en 27-åring i stedet for en 33-åring som brukte de fire årene til å trene og løpe og som føler seg sliten, sier Gatlin.

Mens Jamaicas Usain Bolt har slitt med både skader og form hittil i sesongen, har Gatlin satt personlig rekord med 9,74 på 100 meter. I øyeblikket er det han som er favoritt både på 100- og 200 meter i VM i Beijing i slutten av måneden.

Gatlin tok OL-gull på 100 meter i 2004 og VM-gull på øvelsen i 2005. Deretter kom dopingsakene mot ham.

I 2012 var han tilbake med bronse i London-OL. I VM i Moskva sist år ble det sølv.

Bryr seg ikke

Gatlin vet at han skaper overskrifter uansett hva han gjør, men hevder at han ikke bryr seg om alle kritikerne.

– Fansen som er på min side vil alltid juble for meg, og det er det som teller. Enten liker du meg, eller så hater du meg. Sånn er det bare. Jeg kan ikke gjøre annet enn å gå ut på banen for å gjøre det aller beste jeg kan.

22.-30. august er det VM i Kina.

– Jobben er gjort. Nå handler det om å holde seg frisk og skarp, sier Justin Gatlin. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.