Ordene tilhører Thomas Dekker, som kjørte for Rabobank fra 2003 til 2008.

Det er i et intervju med NRC Handelsblad han forteller om dopingbruken til laget.

- I det miljøet jeg kom inn i som profesjonell hørte doping med. Doping var en del av livsstilen til mange av mine lagkamerater og kolleger. Det var en del av jobben som syklist. Jeg trodde det var veien til suksess, alle de store rytterne gjorde det, sier den tidligere Rabobank-rytteren åpenhjertig.

Les også:Nederlandsk legende trekkes inn i doping

I mai i fjor fortalte den tidligere sportsdirektøren i Rabobank, Theo De Rooy, at doping var tolerert innad i laget til 2007. Dekker ble avslørt i 2009. Da ble det kjent at han hadde testet positivt for EPO på en dopingprøve fra desember 2007.

- Det var omfattende dopingmisbruk på laget. Lagledelsen ordnet at jeg kom i kontakt med en som utførte blodoverføringene, forklarer Dekker.

Innrømmer doping
Nederlenderen Danny Nelissen kjørte for Rabobank i 1996 og 1997. Deretter fortsatte han karrieren i danske Team Home Jack and Jones, forløperen til Team CSC.

– De fleste på laget brukte EPO for første gang under Tour de France i 1996, etter at de ble frakjørt av konkurrentene tidligere den sesongen. Det var Jan Raas som samlet rytterne og nevnte EPO for første gang, forteller Nelissen til Nusport.

Raas var manager i Rabobank fra 1995 til 2003. Han måtte gå av fordi den nederlandske sponsoren hadde sett seg lei hans måte å lede laget på.

– Ikke overrasket
Gino Van Oudenhove er procyling.no sin sykkelekspert og sportsdirektør på Joker Merida. Han er for tiden på treningsleir med laget på Mallorca.

(artikkelen fortsetter under bildet)

– Er du overrasket over det Thomas Dekker forteller?

– Nei, jeg er absolutt ikke overrasket. Jeg tror det er mange av topplagene som var med på den leken, sier Gino Van Oudenhove på telefon fra Mallorca.

Joker Merida ble dannet som navnet Maxbo Bianchi i 2005 og Van Oudenhove har vært sportsdirektør hele veien. I internasjonale ritt har de møtt mange av de beste lagene i verden.

– Det var en generasjon på Rabobank sitt U23-lag som var helt overlegne. Da blir det vanskelig å ikke trekke paralleller til hva seniorlaget drev med. Men vi kunne ikke gå rundt å tenke at alle som syklet fortere enn oss var dopet. Sånt sett var det ingen vits å bli frustrert, sier sportsdirektøren i Joker Merida.

– Jeg mener også at norske ryttere har dratt fordel av det i etterkant, da vi måtte fokusere på treningen og egen utvikling. Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff er gode eksempler. De har virkelig slått gjennom de siste årene.

Rasmussen involvert
En annen tidligere syklist på Rabobank, Michael Rasmussen, ble også mistenkt for doping da han i 2007 ble kastet ut av Tour de France etter brudd på meldeplikten. Det førte til suspensasjon fra laget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Claus Hembo, som er leder for Christina Watches og Rasmussen, sier følgende til den danske avisen Ekstra Bladet:

- Sykkelfeltet kjørte nok ikke rent på den tiden, men syklistene konkurrerte på like vilkår.

Han forteller at dette også gjelder «Kyllingen». Hembo vil ikke bekrefte om dansken har vedgått dopingbruk til han.

Rabobank trakk seg som sponsor foran denne sesongen. Laget endret navn til Blanco Pro Cycling Team, og Lars Petter Nordhaug er ny, og eneste nordmann på Blanco-laget i år.