*Nettavisen* Sport.

Dopingbeskyldninger fra Kisorio

London (NTB-Reuters): Den kenyanske langdistanseløperen Mathew Kisorio medgir å ha dopet seg. Han sier doping er utbredt blant landets friidrettsutøvere.

Kenyanske friidrettsledere bekreftet fredag at Kisorio avga positiv dopingprøve i juni, men tilbakeviste beskyldningene hans.

I et intervju med den tyske TV-kanalen ARD forteller Kisorio om sin bruk av bloddoping og steroider. Han skylder på medisinsk personale og hevder at mange kenyanere benytter seg av ulovlige midler.

- Jeg løp ikke opp til vanlig standard i Boston maraton. En lege sa til meg at de skulle fikse det så jeg fikk bedre utholdenhet. Jeg spurte om det han gjorde var å regne som doping. Han svarte «intet problem». Stoffet ville bare være i systemet mitt tre-fire dager, så ville det være umulig å påvise, sa Kisorio.

- Jeg gikk med på det, fordi alle sa at jeg ikke var den eneste, og ingen av de andre ble tatt for doping. De har stoffer som injiseres rett i blodet slik at oksygenopptaket er bedre, og det blir lettere å løpe.

Han sa at noen leger spesialiserer seg på ulovlig hjelp til utøvere, og at de høster fruktene av utøvernes framgang. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.