RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Dopingdoktor» fikk fengselsstraff

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Bernard Sainz er nok en gang dømt til tid bak lås og slå.

Bernard Sainz, en ulisensiert lege som i lengre tid har vært assosiert med doping av sykkelryttere og veddeløpshester, er nok en gang dømt til fengselsstraff for sine lovbrudd.

«Doctor Mabuse» er nå dømt til tre måneder i fengsel og bøtelagt med 7500 euro for sin virksomhet av domstolen i Alencon.

Denne saken handler om doping av veddeløpshester og dateres tilbake til 2005. Etter søk i blant annet Normandie og Chantilly ble det funnet anabole steroider og veksthormoner. Sainz var en av fem som ble dømt for forholdet.

LES OGSÅ:Fransk sykkelpresident: - Jeg er lei av det

Kvintetten ble dømt for «brudd på lover om giftige stoffer, doping, svindel og forsøk på bedgrageri», ifølge cyclingnews .

- Dette er parodi på rettferdighet, en vilkårlig fengselsstraff, uttaler Sainz om dommen ifølge sykkelnettstedet.

Tilbake i 2008 ble Sainz dømt til tre års fengsel for sine aktiviteter i sykkelsporten, han ble funnet skyldig i å distribuere doping til idrettsutøvere og praktisere medisin uten lisens. «Doktoren» anket også den gang og saken pågår fortsatt.

Den saken stammer fra en hendelse i 2002, da Sainz ble stoppet av politiet på veg hjem fra en av sine klienter, Frank Vandenbroucke. Da politiet gjennomførte en søk i Vandenbrouckes hjem ble det funnet EPO, morfin og clenbuterol. Vandenbroucke hevdet produktene var for hunden hans.

Sainz har en lang historie i sykkelsporten og har jobbet med profiler som Bernard Hinault, Raymond Poulidor og Cyrille Guimard.

LES OGSÅ:Dopingsak rulles opp i Frankrike

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere