*Nettavisen* Sport.

Dopingen kan få store konsekvenser

Foto: (FOTO: AFP/SCANPIX)

Skiskytterne i Finland kan miste sponsorstøtte.

25.01.08 08:50

Det siste finske idrett trengte er en dopingavsløring. Fortsatt finnes dype spor etter den store dopingavsløringen under Ski-VM på hjemmebane i Lahti i 2001. Det knekte nærmest finsk skiidrett. Derfor får fort dagens tilbakeslag store konsekvenser. Hvis den positive dopingprøven til Kaisa Varis bekreftes, blir det dramatisk for finsk vinteridrett nok en gang.

Den store sponsoren til den finske skiskytterforbundet er Rautaruukki. De trekker seg hvis Varis blir funnet skyldig i doping. Det melder NTB.

- Dersom mistankene viser seg å være riktige, har vi klausuler i kontrakten som sier at vi kan bryte samarbeidet, sier Taina Kyllönen.

Flere andre sponsorer har lignende klausuler i sine kontrakter og det kan ende med at finsk skiskyting opplever en krise hvis de mister størstedelen av støtten.

Finsk skiskyting har et budsjett på rundt 5,6 millioner kroner. 80 prosent står forbundet for. Denne delen er kritisk fordi den er finansiert gjennom sponsoravtaler. Kaisa Varis kan derfor ha ødelagt for hele sin grens utvikling i hjemlandet.

Les flere vintersaker i Nettavisens vintersportsmagasin

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag