RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dopingkrøll for Torino-OL

Sist oppdatert:
Torinos olympiske komitee sliter med å løse problemet med de tøffe italienske antidopingreglene og de mildere offisielle olympiske reglene med sju måneder igjen til vinter-OL.

De italienske reglene sier at doping er en kriminell handling og dopede utøvere kan sendes i fengsel. De olympiske reglene bare gir utestengelser sportslig til utøvere som dopingtas.

- Vi må finne en løsning for de olympiske lekene som gjør at de italienske reglene ikke gjelder under OL, og det er ikke den enkleste ting i verden, sier OL-sjef Mario Pescante ifølge Reuters.

Pescante sier italienske myndigheter, parlamentet og de olympiske arrangørene må sette sammen en gruppe for å rydde opp i forskjellene. Italia har signert en avtale med Den Internasjonale Olympiske Komitee der de skal forholde seg til de olympiske reglene.

- Vi har gjort en avtale å forholde oss til IOCs regelverk, så det må vi gjøre, men ikke sxpør meg hvordan, sier Pescante.

OL i Torino begynner 10. februar i 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere