RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dopingmistenkt rytter suspendert

Foto: Jarle Fredagsvik/Laurent Rebours (procycling.no/Ap)
Sist oppdatert:
Men Remy Di Gregorios lag, Cofidis, fortsetter årets Tour de France.

BOURG-EN-BRESSE/OSLO (procycling.no): Tirsdag kom den første dopingsaken under årets Tour de France.

Franskmannen Remy Di Gregorio ble arrestert av fransk politi og brakt til avhør i Marseille. I tillegg skal to andre personer, angivelig dopinglangere, være arrestert i nærheten av samme by.

L'Equipe mener å vite at etterforskerne har fått tak i en samtale via laptop mellom De Gregorio og de to arresterte personene. Samtalen fant sted i 2011.

Arrestasjonene skal ha blitt foretatt etter en etterforskning på rundt ett år.

Les også: Tour de France-rytter arrestert

Kan få sparken
Tour de France-rytterens mannskap, Cofidis, har nylig sendt ut en pressemelding hvor de tar avstand fra Remy Di Gregorios angivelige dopingbruk.

- Vi har nettopp fått vite at en av våre ryttere, som deltar i Tour de France, angivelig skal ha brukt dopingmidler for å forbedre ytelsen. Vi har (i dag) lite fakta omkring etterforskningen.

- Mistanken mot Remy di Gregorio gjør at vi er nødt til å suspendere ham, som en forhåndsregel i påvente at ytteligere opplysninger. Hvis disse faktaene stemmer vil kontrakten hans annuleres.

«De som fusker har ikke noe å gjøre i Cofidis-laget»
Tour de France fortsetter onsdag med en 194,5 kilometer lang etappe fra Mâcon til Bellegarde-sur-Valserine. Der vil laget stille til start.

- Vi tror likevel at dette er en isolert hendelse. Det vil være galt å straffe de rytterne som ikke har gjort noe galt, av den grunn fortsetter vi årets Tour de France. Cofidis har i mange år fulgt en antidopingpolitikk som er langt over hva som kreves av det internasjonale regelverket på dette området.

- Vi bekrefter og stadfester høyt: «De som fusker har ikke noe å gjøre i Cofidis-laget», heter det i pressemeldingen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Under årets Tour de France har nevnte Di Gregorio hengt brukbart med. Før hviledagen tirdag lå han på en 35. plass i sammendraget, litt over 18 minutter bak sammenlagtleder Bradley Wiggins (Sky). Nå er det altså over.

Trakk seg i 2007
Forrige gang Cofidis var i dopingtrøbbel under Tour de France var da Cristian Moreni testet positivt på testosteron etter den ellevte etappen i 2007. Moreni valgte, å ikke få B-prøven analysert, og innrømmet med dette dopingmisbruk. Som en følge av avsløringen valgte Cofidis å trekke seg fra rittet.

Moreni ble et par dager senere erklært uønsket og fikk sparken av Cofidis-laget. Han har siden lagt opp og sonet ferdig en utestengelse på to år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere