RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dopingmistenkt Vuelta-vinner offentliggjør blodprøver

Foto: JOSEBA ETXABURU (Reuters)
Sist oppdatert:
Chris Horner (41) er lei alle spekulasjonene.

Amerikanske Chris Horner ble nylig den eldste vinner av en grand tour noensinne, da han gikk helt til topps under Vuelta a España.

Sammenlagtseieren i det spanske etapperittet var 41-åringens største triumf noen gang.

Horners gode prestasjoner gjennom det knalltøffe spanske rittet vekket imidlertid mistanke hos mange.

Les også: Horner (41) slår 91 år gammel rekord

I et forsøk på å imøtekomme den mistanken har RadioShack-rytteren valgt å offentliggjøre alle sine blodverdier fra 2008 og fram til september 2013.

– Chris (Horner) velger å offentliggjøre resultatene fra sitt blodpass (39 prøver totalt), fra starten av UCIs biologiske program i 2008 og fram til seieren hans i Vuelta a España, skrives det på Hornes hjemmeside.

Horner vant også to etapper under årets vuelta og håper denne åpenheten vil gi resultatene hans mer troverdighet hos fansen.

Det italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport publiserte egne indirekte kalkulasjoner av Horners prestasjon underveis i rittet. Deriblant den kuperte finalen til hvor de beregnet veteranens rekordklatring til å være unaturlig for en rytter på hans alder. Avisen var også skeptisk til hans gode form siden han bare hadde 14 konkurransedager forut for årets vuelta.

Les også: Chris Horner gjennomførte ikke dopingtest

Mistanken rundt Horner nådde et høydepunkt da amerikaneren angivelig hadde fintet seg ut av en dopingtest. Det viste imidlertid å være en misforståelse mellom ham og de spanske dopingkontrollørene, som besøkte feil hotell.

Den tidligere vinneren av Baskerland rundt (2010) og Tour of California (2011) har hele veien nektet for å ha brutt noen regler. Horner har også for vane å offentliggjøre SRM-data fra både trening og ritt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere