RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dopingsak rulles opp i Frankrike

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Fransk lege er satt i varetekt og profesjonelle syklister har vært i avhør.

En ny dopingskandale er under opprulling i Frankrike. Phillipe Bedoucha, en lege som tidligere jobbet for BigMat-Auber 93-laget, er satt i varetekt av det franske sentralkontoret for miljøskader og folkehelse, melder l’Equipe . Bedoucha jobbet for laget til slutten av 2010.

Den franske legen er mistenkt for å ha supplert ryttere med EPO og veksthormoner. Legen ble plassert i varetekt kort tid etter høringer begynte i Créteil. Terrengsyklisten Jean-Phillipe Tellier, som testet positivt for EPO i 2010, er også satt i varetekt.

LES OGSÅ:Varsler nye dopingavsløringer

Høringene er gjennomført som en del av den innledende etterforskningen av mulige avtaler om kjøp, salg og besittelse av ulovlige substanser. Omtrent ti ryttere skal ha vært inne til avhør, alle med bakgrunn fra laget legen jobbet for. En av dem er FDJ-rytteren Arnold Jeanneson, som ble nummer femten i årets Tour de France.

25-åringen Arnold Jeanneson er del av en svært lovende generasjon franske syklister. Han kjørte i det franske laget fra 2006 til 2008, før han gikk til spanske Caisse d’Epargne. Mens han representerte BigMat-Auber 93 vant han etappe og ble nummer tre sammenlagt i Tour de l’Avenir, som ofte omtales som «ungdommens Tour de France».

Tony Gallopin og William Bonnet er andre prominente, franske ryttere som har syklet for det franske laget. Gallopin skal kjøre for RadioShack-Nissan-Trek neste sesong og er en av de aller største talentene i fransk sykkelsport.

Rytterne som har vært inne til avhør er ikke under etterforskning og anses bare som vitner.

BigMat-Auber 93 ble opprettet i 1994 og deltok i Tour de France i 1996, 1997, 1998, 1999 og 2001. Men har nå status som kontinentallag, det er samme status som de norske sykkellagene Joker Merida og Team Øster Hus-Ridley.

Selskapet BigMat går inn som sponsor i FDJ-laget neste år. Laget Gabriel Rasch vil kjøre for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere