Dopingskandale i fransk bryting

Franske myndigheter vil etterforske en mulig dopingskandale i landets brytemiljø på 1980-tallet.

Avisen L’Equipe siterte tirsdag tidligere franske brytemestere som sa at de fikk dopingmidler da de forberedte seg til Los Angeles-OL i 1984.

- Til å begynne med fikk jeg vite at det var vitaminet B12. Men en dag slapp jeg opp for stoffet, og jeg fikk beskjed om å hente mer på apoteket. Da jeg leste resepten, så jeg at det ikke var vitaminer men Strombaject, sier Robert Bouchoule til avisen.

Det er et medikament som inneholder stanozolol, den anabole steroiden sprinteren Ben Johnson ble tatt for etter å ha vunnet 100 meter i OL i 1988, i tidenes største dopingskandale.

- Jeg dro til legen min, og han sa at han aldri ville gi meg det stoffet, fordi det var doping. Men da hadde jeg allerede injisert det en dusin ganger i løpet av flere måneder, og jeg la på meg mange kilo i ren muskelmasse, fortsatte Bouchoule.

Michel Belmer, som var fransk mester seks ganger, sa at han ble anbefalt å injisere et stoff som han senere fant ut var Strombaject.

Georges Marx sier at han ikke fikk noe valg, men ble pålagt å bruke det.

En talsmann for Frankrikes bryteforbund sa tirsdag at forbundspresident Jean-Michel Brun har kontaktet idrettsministeren og bedt om en full etterforskning.

(NTB-Reuters).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag