RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dopingtatt russer stjal Tora Bergers pallplass

Foto: Samuel Kubani / Afp / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Tora Berger: - Det er veldig synd.

De russiske skiskytterkvinnene Jekaterina Jurijeva og Irina Starykh navngis av R-Sport som de to utøverne som avla positive dopingprøver på ulovlige stoffer for noen uker siden.

Starykh ligger på 6.-plass i verdenscupen og ble regnet som et av Russlands aller største OL-håp, mens Jurijeva på sin side ikke er tatt ut til Sotsji-lekene.

Starykh var blant annet en del av stafettlaget som tok seieren i Ruhpolding for få uker siden, og hun snøt også Tora Berger for en plass på pallen under verdenscupsprinten i Hochfilzen 6. desember, da hun gikk inn som nummer tre, like foran fjerdeplasserte Berger.

Jekaterina Jurijeva har også tidligere blitt tatt for doping og ble i 2009 suspendert i to år etter at hun testet positivt på EPO. I 2008 ble hun verdensmester.

B-prøvene er ennå ikke analysert, og i påvente av dette har ikke det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) gått ut med navn på de aktuelle utøverne.

Tora Berger var ikke klar over avsløringen da Nettavisen kontaktet henne onsdag.

- Oi, det var nytt for meg. Det er jo i så fall veldig synd, sier skiskytterdronningen til Nettavisen.

- Overrasker det deg?

- Nja, jeg lever jo i den troen at de jeg konkurrerer med er rene. Og jeg har tillit til at det antidopingarbeidet som gjøres er tilfredsstillende, legger hun til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere