Gå til sidens hovedinnhold

- Dopingtestene kan svekke oss

Asafa Powell er redd for at alle blodprøvene i Beijing vil påvirke prestasjonen hans.

Den jamaicanske sprinteren Asafa Powell er opprørt over de mange dopingtestene som blir gjennomført under sommeren OL i Beijing.

Powell, som to ganger har satt verdensrekord på 100-meter, hevder å ha bli testet hele fire ganger siden han ankom Kina og er nå bekymret for at det skal påvirke prestasjonene hans på friidrettsbanen.

- For to dager siden ble jeg ganske opprørt, fordi de testet meg fire ganger. Jeg tror de tar så mye blod at vi kommer til å være veldig svake før finalen på 100-meter.

- Det er nesten sikkert at jeg kommer til å bli testet i morgen også. Jeg vet ikke hvordan det er med de andre utøverne, men både jeg og lagkameratene mine Michael Frater og Usain Bolt blir konstant testet, sier Powell ifølge The Telegraph.

Utøverne i sommerens OL er under konstant overvåking av dopingjegerne og spesielt sprinterne blir passet godt på. Dette er sannsynligvis fordi sommerolympiadens to siste gullmedaljevinnere på 100-meter har blitt tatt for juks.

Justin Gatlin, som vant øvelsen i Aten-OL i 2004, er utesteng i fire år for dopingbruk, mens Sydney-vinner Tim Montgomerey også ble tatt for bruk av ulovlige midler.

- De sier at de skal ta rundt 4000 blodprøver. Det er vanskelig å avsløre alle som doper seg, men jeg håper de klarer det, slik at årets OL blir rent, sier sprinteren.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken