RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dopingtesting er etterretningsarbeid i OL

Foto: Heikki Saukkomaa (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Vi har god kontroll på det som foregår i dopingverdenen.

Etterretning og informasjon betyr mer og mer for dopingtesterne som jobber i OL. Det forteller den svenske dopingjegeren Arne Ljungqvist.

Til nå er det utført 1461 dopingtester i forbindelse med London-OL, og mistenkelige utøvere blir identifisert gjennom etterretningsrapporter både fra idretten og fra statlige myndigheter.

- Antallet tester er blitt høyere og høyere for hvert OL. Det er også kvaliteten på testingen blitt. Vi bygger mer og mer på etterretning og informasjon, så det er ikke bare snakk om tilfeldige tester som i tidligere tider, sier Ljungqvist.

- Det britiske antidopingbyrået (UKAD) har en etterretningsavdeling som gjør at vi har et bedre antidopingprogram enn noensinne. Det etterretningsmessige ligger i at vi har god kontroll på det som foregår i dopingverdenen, legger svensken til.

Han er leder i den medisinske kommisjonen til Den internasjonale olympiske komité (IOK).

Jonathan Harris i organisasjonskomiteen for London-lekene sier at informasjon til dopingjegerne kommer fra IOK, Verdens antidopingbyrå (WADA), de nasjonale olympiske komiteer, politiet, tollere og andre myndigheter som jobber med disse spørsmålene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere