Doplege truer med søksmål

Foto: Peter Dejong (AP/Scanpix)

Armstrong-lege raser over beskyldninger i pressen.

26.04.11 19:48

Den italienske dopingsåpen fortsetter sin gang i sykkelverdenen. En rekke ryttere i flere lag er involvert, i tillegg til Lance Armstrongs tidligere lege Michele Ferrari.

Ferrari har via sin advokat, Dario Bolognesi, kunngjort at han er villig til å møte mannen som leder etterforskningen, Benedetto Roberti.

Roberti etterforsker Ferraris angivelige tilknytning til en rekke profesjonelle syklister, samt hvordan han er linket til den amerikanskbaserte etterforskningen omkring Lance Armstrong og US Postal-laget.

Det er Gazzettta dello Sport som har stått for de fleste avsløringene, og Ferrari truer nå med søksmål mot avisen eller enkeltindivider.

Bakgrunnen er at han ønsker å beskytte sitt eget ry og rykte

Mistet lisensen
Den italienske olympiske komité (CONI) utestengte han i 2002 fra å jobbe med lisensierte idrettsutøvere.

- Det er anakronistisk og urettferdig, fordi rettssaken i Bologna viste spor av bevismangel på det som dannet grunnlaget for avgjørelsen, heter i en uttalelse fra Ferrari-leieren ifølge cyclingnews.com.

- Den var basert på en rapport fra en ekspertkonsulents funn som ble benektet av andre eksperter under rettssaken.

Ferrari ble tiltalt i en rettssak i Bologna i 2005 for sports bedrag og for illegalt å ha operert som apoteker. Han ble først dømt før han senere ble frikjent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.