RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Doprazzia hos belgisk syklist

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Slo til mot fem forskjellige adresser på jakt etter forbudte stoffer.

Husker du Bart Wellens? Sykkelcrossrytteren som i all hast ble fraktet til sykehus dagen før det belgiske mesterskapet innenfor grenen?

Han pådro seg høy feber og store smerter i brystet. En stund fryktet Telenet-Fidea-manageren for utøverens liv.

Les også: - Vi fryktet for livet hans

De som følger sykkelsporten tett, vet at flere ting kan utløse hjerte- og nyresvikt. Det er ikke så lenge siden en velkjent italiensk rytter ble fraktet til sykehus i all hast, uten at det trenger å bety noe som helst i denne sammenhengen.

Ransaket huset
Dopingjegerne dukket like fullt opp ved Bart Wellens hus og fire andre adresser under en koordinert aksjon onsdag.

Sykkelcrossutøver later ikke til å være overrasket etter aksjonen, men sier likevel:

- Det er ikke noe morsomt, men jeg har ingenting å frykte, så la dem gjøre det. Det tok bare min gamle datamaskin for å gå gjennom e-postene. Det skal visst nok være standard prosedyre, ettersom det tar noen dager å undersøke den.

- Deretter kommer jeg til å kalles inn til avhør, men jeg har ingen problemer med at etterforskerne gjør jobben sin, forteller Wellens til Sportwereld.

Etterforskningen sentreres mot Luc Van den Broek. Han distribuerer kosttilskuddet CONCAP til Wellens og flere andre idrettsutøvere. Firmaet er også inne på sponsorsiden i flere belgiske sykkellag. Hovedkontoret til bedriften var blant stedene dopingjegerne besøkte onsdag.

- Jeg har benyttet kosttilskuddet siden midten av fjorårssesongen, og det er et lovlig middel. Det selges overalt og det er mange ryttere som benytter seg av dette, forklarer Wellens.

Sponser flere kjente syklister
Ifølge Het Nieuwsblad skal etterforskerne hatt Van den Broek under mistanke siden 2006. Han hevder at han har alt på det rene i forhold til CONCAP og de involverte utøverne.

- Jeg har trent idrettsutøvere fra flere forskjellige idretter, og de vet at jeg er motstander av doping.

- Jeg har gitt fra meg noen vareprøver, slik at etterforskerne kan teste dem. Jeg har flere ganger latt dopinglaboratoriet i Köln teste mine produkter, sier Van den Broeck til avisen.

Filippo Pozzato, Joaquin Rodriguez, Sergei Ivanov, Danilo Di Luca og Jelle Vanendert er blant rytterne som sponses av det belgiske kosttilskuddet.

PS! Bart Wellens har tatt sølv to ganger under Sykkelcross-VM. Han har også vunnet verdenscupritt innenfor disiplinen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere