Dopsynder: - Ryktet mitt er ødelagt

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Tidligere storsyklist reagerer på avsløringer.

25.06.13 10:35

To klatretrøyer i Tour de France og en unik transformasjon fra spurter til klatrer gjorde Laurent Jalabert til en helt i Frankrike.

Mandag ble han stemplet som doper av den franske sportsavisen l’Equipe.

Tidligere i år var Jalabert inne til dopinghøring. Der nektet han aldri for doping, men sa han hadde stolt på det medisinske apparatet på laget. Han kunne ikke sikkert si hva han hadde fått i seg.

Les også: - Fransk sykkelhelt var dopet

Overrasket
Prøven, avlagt i 1998 mens han syklet på det famøse ONCE-laget, skal være positiv for EPO. Det ble klart etter en anonym retesting av urinprøver i 2004. Nå har altså l'Equipe funnet ut at dopingprøven tilhørte Jalabert.

- Jeg er overrasket, sa Jalabert til France Televisions ifølge cyclingnews.com.

Jalabert jobber både på France Televisions og radiokanalen RTL. At denne nyheten kommer rett i forkant av Tour de France er lite beleilig.

Stolte på lagets doktorer
- Selvfølgelig gjør det vondt. Jeg skulle helst tenkt på noe annet fem dager før Tour de France. Dette har vært et veldig tøft år for meg (Jalabert falt stygt på sykkelen i mars). Men jeg er ikke så overrasket. Jeg vet ikke om det er andre navn, og jeg vet ikke om alt de sier er sant. Men det er bare mitt navn som kom ut, og mitt rykte er ødelagt. Jeg vil ikke krangle, jeg har ingen beviser.

Jalabert avviser alle bånd til dopinglegen Eufemiano Fuentes, og bedyrer at han kun har vært hos legene til lagene han har syklet på.

- Jeg forventet ikke dette, så jeg ble overrasket da jeg hørte det, sa Jalabert ifølge velonation.com.

- Jeg syklet på 90-tallet, men jeg har alltid stolt på det medisinske apparatet. Jeg har aldri hatt en doktor utenfor laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.