Styrketrener Christopher Xuereb får skylda for den positive dopingprøven sprinteren Asafa Powell avga under det nasjonale mesterskapet på Jamaica.

Den canadiske treneren som Powell leide inn i mai for å få hjelp med å bli kvitt et skadeproblem, blir nå beskyldt for å ha gitt sprinteren kostholdstilskudd og sprøyter som kan ha forårsaket den positive prøven på oxilofrin.

- Vi har vurdert veldig nøye hva som kan ha gått galt, og det virker som om styrketrener Xuereb er ansvarlig for dette. Han har gitt utøverne mange ting, blant annet kostholds- og energitilskudd, men vi har fortsatt ikke klart for oss hva som forårsaket det positive resultatet av den testen som ble tatt, sier Powells agent Paul Doyle til The New York Times.

Det samme gjelder for Powells treningsvenninne Sherone Simpson. Hun har også vært underlagt treningsregimet til canadieren.

- Vi fortsetter våre undersøkelser i påvente av at B-prøvene skal bli analysert, sier Doyle.

Det siste er at også italiensk politi er i ferd med å etterforske saken på formelt grunnlag.

Innrømmer positiv test
Både Powell og Simpson har innrømmet at de har avgitt positive A-prøven i forbindelse med det jamaicanske friidrettsmesterskapet i slutten av juni, men ingen av dem har innrømmet å ha dopet seg bevisst. Likevel er det snakk om høyt profilerte og profesjonelle utøvere som selvsagt må ha et eget ansvar for hva de putter i seg, enten det er snakk om energi- eller kostholdstilskudd.

Doyle bekrefter også at politiet hadde razzia på hotellet der Powell og Xuereb oppholdt seg i den italienske byen Lignano Sabbiadoro. Han sier det ble funnet flere stoffer og medikamenter som nå blir analysert.

Etterforskning
Trener Xuereb skal ha blitt avhørt av politiet, men han sitter ikke i arresten.

Tirsdag ettermiddag ble det kjent via det italienske nyhetsbyrået ANSA at det er satt i verk etterforskning mot både Powell, Simpson og trener Xuereb. Det er på bakgrunn av beslaglagt materiale på hotellrommene deres at politiet har valgt å opprette formell sak.

De oppholdt seg på treningsleir i en liten by nordvest i Italia, men verken treneren eller utøverne er i Italia nå. De avsluttet treningsleiren da de positive prøvene ble kjent, og det er noe uklart hvor de befinner seg i øyeblikket.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er sjokkert over resultatet av den testen som ble tatt av meg i forbindelse med mesterskapet vårt på Jamaica, sier Asafa Powell. Han vil ikke innrømme noen skyld, men sier han er innstilt på å kjempe det han kan for å bli renvasket. (©NTB)