RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Doptatte Veerpalu utestenges i tre år

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Men esteren hevder fortsatt sin uskyld.

Det internasjonale skiforbundet opplyser onsdag på sine nettsider at doptatte Andres Veerpalu vil bli utestengt fra idretten i tre år.

Dermed har den allerede illagte dommen på to år blitt utvidet. Veerpalu testet positivt på veksthormoner i januar, men har hele veien hevdet sin uskyld.

Straffen vil uansett ikke ha så mye å si for 40-åringen, som annonserte at han hadde valgt å avslutte en lang og god karriere før han ble avslørt for doping.

Mannen fra Estland er likevel opptatt av å bli renvasket for beskyldningene og har varslet at han vil anke dommen fra forbundet.

- Forbundet tok ikke våre argumenter med i beregningene, og vi vil fortsette for å vise at jeg er uskyldig, bedyrer Veerpalu gjennom det estiske skiforbundet ifølge NRK.

40-åringen har fått med seg to gull og ett sølv fra OL og er sammen med Kristina Smigun-Vahei tidens beste fra Estland i olympisk sammenheng.

Veteranen har også to VM-gull i samlingen.

Veerpalu har nå tre uker på seg til å anke saken til Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere