*Nettavisen* Sport.

Doptrøbbel for hoppgutta

Foto: Thomas Rasmus Skaug/Scanpix

Dopingjegerne ga Anders Jacobsen, Tom Hilde og Anders Bardal en ekstra utfordring.

30.01.08 21:11

GRANÅSEN (Nettavisen): Klokka kvart over åtte onsdag kveld svingte Anders Jacobsen ut på sletta som norgesmester, og ble gratulert av sølvvinner Tom Hilde og bronsevinner Anders Bardal. Alle tre velvitende om at de måtte rekke en flyavgang fra Værnes 75 minutter senere for å komme seg til verdenscuprennene i Sapporo.

I løpet disse 75 minuttene skulle trioen rekke blomsterseremoni, intervjurunde – og transport (30 minutter). Anders Jacobsen skulle også en svipptur oppom kong Harald, for å motta kongepokalen.

Da slo dopingjegerne til.

- Det går ikke, fastslo Anders Bardal.

- Dere må bli med til Værnes, sa Tom Hilde.

Noen minutter senere kunne Clas Brede Bråthen overfor Nettavisen bekrefte at alle mann var på vei mot Værnes. Men sportssjefen legger ikke skjul på at han gjerne hadde vært denne dopingkontrollen foruten.

- Når vi har et så stramt tidsskjema, er det veldig uheldig at noe sånt kommer i tillegg. Man skal ikke ha lest mye aviser i det siste for å ha fått med seg at vi hadde et stramt skjema. Men det er mulig vi burde ha kommunisert det enda tydeligere, sier Bråthen, som reiste i forveien og hadde dialog med SAS.

- Kommer du til å ta opp dette med Antidoping Norge i ettertid?

- Nei, vi får vel heller gå enda en runde med oss sjøl for å se om det er noe vi kunne ha gjort annerledes, sier Clas Brede Bråthen.

Les alt om Ski-NM i Nettavisens vintersportsmagasin
Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag