*Nettavisen* Sport.

Dordi: - Dritsurt!

Norges skip Dordi Nordby var ikke Torinos mest sprudlende etter nederlaget mot erkerival Sverige.

22.02.06 18:04

PALAGHIACCIO PINEROLO (TV 2 Nettavisen): Norge kjempet nemlig lenge om seieren og plass i OL-finalen.

Les vårt fyldige referat fra kampen her

Men på stillingen 3-2 til Norge snudde de regjerende OL-mesterne kampen, og tok seg til nok en finale med seiersifrene 5-4.

- Akkurat nå er jeg dritsur, sier en skuffet skip for curlingkvinnene, Dordi Nordby, til TV 2 Nettavisen.

- Men det er ikke så mye en kan gjøre med det. Vi spilte en bra kamp, men må bare akseptere at vi taper. Sånn er det bare, sier hun videre.

- Blir ikke deprimert
Norges skip klarte likevel å trekke litt på smilebåndene etter kampen.

- Jeg pleier ikke å bli særlig deprimert. Jeg pleier stort sett å banne mye når jeg er sur, men det vil jeg ikke gjøre foran pressen, humrer hun.

Oppgjøret mot Sverige ble en real thriller som ikke ble avgjort før i 10. og siste runde. Dordi mener kampen var en av de beste Norge har spilt på lang tid.

- Det var i hvert fall den beste vi har spilt i OL. Det var en kjempekamp av hele laget. Nå skal vi gjøre alt for å kapre bronsen, sier curlingveteranen.

Marianne Haslum er enig i at kampen ble avgjort i åttende runde, på stillingen 3-2 til Norge.

- Vi var veldig nære i dag. Jeg føler vi gjør en kjempekamp. I åttende runde kontroller vi kampen, men misser muligheten på sistesteinen, oppsummerer hun.

Ros fra treneren
Trener Søren Grahn skryter over innsatsen til de norske jentene.

- Jeg er fornøyd med alt, unntatt sluttresultatet. Vi vinner over Canada i bronsefinalen om jentene spiller som i dag. Da går vi for medalje, sier Grahn.

Dordi Nordby, som blant annet har vunnet to VM-gull som skip for Norge, betegner bronsefinalen mot Canada som «Davids kamp mot Goliat».

- Det jo sånn at Canada har 70.000 damelag, mens vi i Norge har tre. Jeg mener vi har en 50/50-prosentsjanse til å vinne kampen. De har et bra lag og kampene mot Canada er alltid morsomme. Jeg gleder meg, sier hun.

Skal ha bronsen
Søren Grahn er imidlertid klokkeklar:

- Det er meget stor forskjell på en fjerdeplass og en bronsemedalje. Vi skal gjøre alt for å vinne bronsen.

- Helt enig. Jeg blir nok enda mer skuffa om vi ikke vinner bronsen enn det jeg er akkurat nå, kontrer Norges 42 år gamle kaptein Dordi Nordby.

PS: Norges curlingjenter har uansett utfallet av bronsefinalen gjennomført sitt beste OL noensinne. I Nagano i 1998 ble Dordi & Co nummer fem, mens det ble sjuendeplass i Salt Lake City-lekene for fire år siden. I 1988 og 1992 tok imidlertid curlingkvinnene henholdsvis sølv og bronse, men da var curling bare demoidrett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag