*Nettavisen* Sport.

Dordi ga opp

Bronsefinalen i curling ble en ny norsk OL-nedtur. Dordi Nordby og de andre norske jentene ga opp etter åtte omganger mot Canada.

23.02.06 16:54

Norge har aldri tidligere tatt curlingmedalje for kvinner i OL-sammenheng. Riktignok tok vi sølv i Albertville i 1992, men da var curling bare en oppvisningsgren. Både i Nagano og i Salt Lake for fire år siden havnet vi utenfor seierspallen.

I VM-sammeheng har det blitt 12 medaljer siden 1979. Sist var i fjorårets VM, da Dordi Nordby & Co. curlet hjem bronsemedaljen. Sist Norge gikk helt til topps i VM var i 1991.

Dagens motstander Canada tok for øvrig bronse i forrige OL, mens det ble gull i Nagano for åtte år siden. I Torino ble det en ny bronsemedalje.

De kanadiske jentene var helt overlegne mot Dordi Nordby & co. De fikk en drømmestart med 4-0 i første omgang og ga aldri fra seg initiativet i kampen. Kampen var i realiteten over da Canada vant 4-0 også i femte periode og gikk opp i 9-2.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Sum

Norge

0

0

1

1

0

2

0

1

-

-

5

Canada

4

1

0

0

4

0

2

0

-

-

11

Runde 8:
Norge fikk bare ett poeng i den åttende runden og Dordi Nordby & co valgte å takke for kampen med to runder igjen å spille.

Runde 7:
Norge prøver så godt de kan, men er sjanseløse mot overlegne kanadiere. Dordi er nok en gang uheldig med farten på sin siste stein, og den kanadiske skipen kan enkelt hente to nye poeng. 2-0 Canada.

Runde 6:
Dordi og de andre jentene har ikke gitt opp. Utnytter fordelen av sistestein, og vinner 2-0. Men det er veldig langt frem. 2-0 Norge.

Runde 5:
De norske jentene er endelig tilbake på nivået fra tidligere i mesterskapet. Spiller taktisk klokt, treffer med steinene og legger press på Canada. Kan vi stjele nok et poeng i Canadas runde? Ser ikke sånn ut. Den kandiske skipen setter en strålende nest siste stein, Dordi bommer grovt og drar rett gjennom boet - og Canada vinner runden 4-0. Dette er avgjort. 4-0 Canada.

Runde 4:
Endelig løsner det litt for Norge. Norge ligger med beste stein før Canada skal avslutte runden. Den kanadiske skipen forsøker seg på en ambisiøs stein, men bommer. Norge stjeler ett poeng. Endelig! 1-0 Norge.

Runde 3:
Norge beholder sistesteinen. Nå må de norske jentene våkne, ellers er dette snart kjørt. Nok en gang er det svært mange steiner i spill. De fleste gule (Canada), men Norge har bestestein. Dordi skal bare sette sin siste stein inn på knappen, men bommer og drar forbi, slik at det bare blir ett poeng. Dordi har definitivt ikke dagen! 1-0 Norge.

Runde 2:
Norsk sistestein. Norge har ikke gitt opp. Setter en senterguard, og får til to fantastiske dragninger. Legger umiddelbart press på kanadierne. Det er mange steiner i spill i denne runden, og mye kan skje. Runden endte imidlertid på verst tenkelig måte. Dordi bommet med sistesteinen, og Canada stjal ett poeng. 1-0 Canada.

Runde 1:
Canada har sistestein i åpningsrunden. Canada tar initiativet fra start, setter noen fantastiske steiner og sikrer seg et solid overtak. 4-0 Canada.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.