RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dortmund kjøper Witsel


Axel Witsel skal spille for Borussia Dortmund i årene som kommer. Foto: Dmitri Lovetskij / AP / NTB scanpix
Axel Witsel skal spille for Borussia Dortmund i årene som kommer. Foto: Dmitri Lovetskij / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Borussia Dortmund har sikret seg VM-bronsevinner Axel Witsel. Belgieren får en kontrakt ut 2021/22-sesongen.

Det opplyser den tyske storklubben på sine nettsider mandag. Overgangen blir offisiell når den er godkjent av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Witsel har benyttet seg av exit-klausulen i kontrakten med kinesiske Tianjin Quanjian. Dortmund kjøper fri 29-åringen i tråd med utkjøpsklausulen, som skal være på rundt 190 millioner kroner.

– Etter VM ønsket jeg å komme tilbake til Europa. Jeg er veldig glad og stolt over at jeg snart får muligheten til å spille for Borussia Dortmund. Jeg trengte ikke tenke lenge etter vårt første møte. Dette er en av de største klubbene i Europa, sier Witsel.

For halvannet år siden sluttet Witsel i Zenit St. Petersburg for å prøve seg i den pengesterke ligaen i Kina. Nå fortsetter karrieren i tysk Bundesliga.

– Axel har stor internasjonal erfaring, og han har alle ferdigheter som skal til for å prege midtbanen. Han har taktisk forståelse, duellstyrke, tempo, kreativitet og god mentalitet, sier Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc.

Witsel står med 96 landskamper for Belgia. I sommer var han en del av laget som tok VM-bronse.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere