Borussia Dortmund bekrefter i en pressemelding at Marco Rose er ferdig som trener i klubben.

- Etter en intens analyse av sesongen torsdag, som inkluderte Rose, Watzke, Zorc, Kehl og Sammer, har klubben bestemt seg for å gå videre og ønsker Marco Rose lykke til med hans neste mulighet, skriver klubben i pressemeldingen.

Også assistenttrenerne Alexander Zickler, Rene Maric og Patrick Eibenberger forlater klubben sammen med Rose.

- Til tross for en vanskelig sesong var jeg overbevist om vår vei videre. Under samtalen fikk jeg inntrykk av at jeg ikke lenger hadde 100 prosent tillit hos de ansvarlige. Til slutt bestemte vi oss derfor sammen for å avslutte samarbeidet, sier Rose i pressemeldingen.

Dortmund-toppen Hans-Joachim Watzke sier det ikke var noen enkel avgjørelse.

- Denne dagen er ikke lett for noen av oss, fordi den gjensidige respekten var, er og forblir stor. Etter en sesong, som var utilfredsstillende av ulike årsaker, måtte vi innse at vi ikke ut mest mulig av potensialet vårt på mange områder, sier Watzke.

45-åringen ble ansatt i fjor sommer og fikk bare en sesong som hovedtrener for klubben som Erling Braut Haaland nå forlater til fordel for Manchester City.

Sesongen endte med andreplass i Bundesliga, åtte poeng bak seriemester Bayern München. I Champions League ble det tidlig exit i gruppespillet, der klubben var i gruppe med Ajax, Besiktas og og Sporting.

Etter den skuffende tredjeplassen i Champions League-gruppen, gikk veien videre til Europa League-playoff i februar, der Rangers ble for sterke over to kamper. Skottene gikk siden hele veien til finalen, der det ble tap mot Frankfurt denne uken.

Heller ikke i den hjemlige cupen ble det suksess for Dortmund denne sesongen. I åttedelsfinalen ble det nemlig 1-2-tap mot 2. Bundesliga-laget St. Pauli.