BORUSSIA DORTMUND - HERTHA BERLIN 2-1:

Erling Braut Haaland ble hyllet av Dortmund-fansen før sin siste kamp for klubben på Signal Iduna Park lørdag.

Også Axel Witsel, Marvin Hitz, Dan Azel Zagadou, Marcel Schmelzer, Roman Bürki, Reinier Jesus og Marin Pogracic forlater klubben etter inneværende sesong. Det gjør også sportsdirektør Michael Zorc.

Hjemmelaget lå under 0-1 ved pause og ble pepet av banen på vei inn i garderoben, men i andre omgang sørget Erling Braut Haaland og Youssoufa Moukoko for at Dortmund vant kampen 2-1.

Pipekonsert

Hertha Berlin tok ledelsen etter 18 minutter, da laget ble tildelt straffespark etter en duell mellom Suat Serdar og Dan-Axel Zagadou.

Sistnevnte stakk ut en fot da Serdar dro seg innover i banen og gikk i bakken. Assistentdommeren var først oppe med flagget og dømte offside, men da VAR korrigerte til onside, gikk Ishak Belfodil fram til straffemerket.

30-åringen var sikker som banken og sendte vertene opp i ledelsen med 0-1.

Dortmund-fansen var ikke fornøyd med det de fikk se i første omgang, og hjemmelaget ble møtt med pipekonsert da de gikk inn til pause.

Etter kampen ble dette lagt ut på Haalands Instagram-konto:

Bjørkan må spille nedrykkskvalik

Midtveis i den andre omgangen var det Dortmund sin tur til å bli tildelt straffespark etter en ny VAR-situasjon, der ballen gikk i armen på Santiago Ascasibar.

Fra elleve meter satte Haaland ballen midt i mål og var nær ved å bli stoppet av beina til Marcel Lotka, men ballen fortsatte ferden inn i nettet via keeperen.

Etter 84 minutters spill falt avgjørelsen da Moukoko stakk i bakrom og ble spilt gjennom av Jude Bellingham. 17-åringen ble presset ut mot venstre og avsluttet fra skrått hold, men fikk lurt ballen i nettet via stolpen.

For Hertha Berlin og Fredrik André Bjørkan, som ble byttet inn etter 65 minutter, betyr resultatet at de må ut i playoff for å holde plassen i Bundesliga.

Det ble klart etter at Stuttgart avgjorde sitt møte med Köln to minutter på overtid.