Etter tapet for Bayern München på lørdag var Jude Bellingham alt annet enn fornøyd med dommer Felix Zwayer ved et par situasjoner.

Spesielt det som skjedde et kvarter før slutt, da Bayern ble tildelt straffespark etter en hands på Mats Hummels innenfor sekstenmeteren, likte det engelske stortalentet dårlig.

- Den treffer ham, og jeg tror ikke engang han ser på ballen. Du kan se på mange av dommeravgjørelsene i kampen i dag. Når du gir den største kampen i Tyskland til en dommer som har kampfikset tidligere, hva forventer du? sa Bellingham.

Mandag ble det kjent at det var levert inn en anmeldelse mot ham på grunn av uttalelsene.

Les også: The Athletic: Seks Tottenham-spillere har testet positivt

Må betale bot

Nå har Bellingham blitt bøtelagt. 18-åringen må betale en bot på 40.000 euro, opplyser Tysklands fotballforbund (DFB).

Summen tilsvarer drøyt 400.000 kroner.

Dortmund skal ha akseptert straffen og Bellingham får dermed trolig spille igjen når de gulkledde skal opp mot Bochum på lørdag.

Parallelt med DFBs sanksjonssak etterforskes imidlertid Bellinghams uttalelser av tysk politi. Ifølge Sky Sports skal påtalemyndigheten i Dortmund avgjøre om saken også får strafferettslige virkninger for briten.

Se intervjuet med Bellingham her:

Refererte til kampfiksingsskandale i 2005

Med kommentaren mot Zwayer refererte Bellingham til da han fikk seks måneders suspensjon for en kampfiksingsskandale i 2005.

Zwayer, som var 24 år den gangen, var assistentdommer for Robert Hoyzer. Hoyzer tok imot bestikkelser for å fikse flere kamper han var involvert i på nivå to i Tyskland.

Les også: Tirsdagens Premier League-rykter

Før en kamp tok Zwayer imot 300 euro for å hjelpe laget Wuppertaler SV.