Se det kontroversielle intervjuet:

Erling Braut Haalands utligning til 2-2 i det 48. minutt var ikke nok for Borussia Dortmund i toppkampen mot Bayern München denne helgen.

Et kvarter før slutt ble nemlig gjestene tildelt straffespark etter en hands på Mats Hummels innenfor sekstenmeteren.

Ballen traff Dortmund-spillerens albue etter en corner fra høyre, og etter å ha sett video av situasjonen, pekte dommer Felix Zwayer på straffemerket.

Kampfiksing-kommentar

Det likte Dortmund-spillerne svært dårlig, og lengst av alle gikk 18 år gamle Jude Bellingham i sitt intervju med Viaplay og Jan Åge Fjørtoft etter kampslutt.

- Den treffer ham, og jeg tror ikke engang han ser på ballen. Du kan se på mange av dommeravgjørelsene i kampen i dag. Når du gir den største kampen i Tyskland til en dommer som har kampfikset tidligere, hva forventer du? sa Bellingham.

Det engelske stortalentet refererer da til Zwayers seks måneders suspensjon for en kampfiksingsskandale i 2005.

Zwayer, som var 24 år den gangen, var assistentdommer for Robert Hoyzer. Hoyzer tok imot bestikkelser for å fikse flere kamper han var involvert i på nivå to i Tyskland.

Før en kamp tok Zwayer imot 300 euro for å hjelpe laget Wuppertaler SV.

Politianmeldt

Ifølge Sky Sports er det nå levert inn en anmeldelse på grunn av uttalelsene Bellingham kom med. Det blir nå opp til påtalemyndighetene i Dortmund, om de vil gå videre og opprette en sak mot Bellingham.

Det er ventet en avgjørelse senere denne uken, melder kanalen.

Heller ikke Erling Braut Haaland var særlig fornøyd med dommeren i lørdagens storkamp. Nordmannen nevnte imidlertid ikke kampfiksing i sine uttalelser til Viaplay.

- En veldig bra kamp, men en skandale når det kommer til dommeren, sa Haaland.

- En veldig arrogant dommer. Det virket som om han ville ha overskriftene og nå får han dem. Han gjorde masse feil og var ikke en god dommer. Det var ingen god kamp for ham, sa Haaland videre.

Kommentator: - Grei straffe

Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterte kampen for Viaplay, mener det avgjørende straffesparket Bayern München ble tildelt var korrekt idømt.

- Straffen er grei. Det er hands på Hummels. Men det er to situasjoner tidligere i kampen, som ikke går til VAR, som er veldig rare. Det er vel kanskje VAR sin skyld og ikke dommeren, sier Bisgaard Sundet til Nettavisen.

Han snakker om situasjonen der ballen treffer armen til Alphonso Davies midtveis i første omgang, og straffesituasjonen, der Marco Reus kan ha blitt felt.

- Det som skaper baluba er at han sier at dommeren han kampfikset tidligere.

- Det er lenge siden, og han har sikkert gjort opp for seg sjøl, men det er jo faktisk en helt objektiv uttalelse. Jeg synes ikke dommeren gjorde seg bort, men det er klart det står mye på spill, og det er en hands jeg tenker det ikke hadde blitt dømt på uten VAR, sier Bisgaard Sundet.