Erling Braut Haaland kom til tysk Bundesliga og Borussia Dortmund som et stjerneskudd, og skjøt seg til toppen av fotball-Europa i rakettfart.

Tidligere denne uken kom bekreftelsen på at Manchester City har utløst nordmannens utkjøpsklausul. Nå er det kun personlige betingelser som mangler, før han offisielt er Premier League-spiller.

Nyheten dukket opp før de respektive lagene har fullført sine sesonger, og det har nå blitt spekulert i hvilke reaksjoner nordmannen vil få i Dortmunds siste kamp for sesongen:

- De fleste vil nok takke han av med applaus, ettersom han har vært en fabelaktig spiller for klubben. Men avskjeden kunne nok vært finere, hvis avsløringen kom etter sesongen, forteller Marcus Jenssen Olsen i Borussia Dortmunds norske supporterklubb, til Nettavisen.

Les også: Flere kritiserer Norges stjerne i sosiale medier. Dette sier Amnesty om Haaland-overgangen

- Sentrum for støy

Spekulasjonene svirret i flere måneder, og gjorde at 21-åringen blant annet lot være å snakke med media under forrige landslagssamling. Jenssen Olsen mener det er noe av grunnen til at flere fans har blandede følelser omkring overgangen:

- Erling Braut Haaland har vært sentrum for støy, og har generert mye negativ omtale rundt Dortmund som klubb den siste tiden. Han har skapt mye bråk, noe flere har blitt lei av. Den siste tiden har han vært en spiller på lånt tid, fordi alle visste at han ville ende opp med å dra.

Utkjøpsklausulen skal ligge på omkring 600 millioner norske kroner, som blant annet overgangseksperten Fabrizio Romano har meldt i etterkant av Citys bekreftelse.

- Klausulen i kontrakten gjorde at Manchester City sto fritt til å offentliggjøre enigheten med Borussia Dortmund. De valgte derfor å publisere det allerede nå, som gjør at vi Dortmund-supportere får en bismak da det gjenstår en kamp, fortsetter han og trekker paralleller til da Mario Götze ble bekreftet klar for rivalen Bayern München, like før lagene skulle møtes i Champions League-finalen i 2013.

Les også: Bekreftet: Haaland klar for Manchester City

Viaplays Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet tror derimot at Haalands store stjerne, vil veie opp for eventuell misnøye fra supporterne på Signal Iduna Park.

- Jeg tror ikke han får noe pipekonsert, i og med at det har vært klart lenge at han flytter på seg i sommer. Han har en høy stjerne i Dortmund etter det han har levert, selv om publikum har sett mye av det fra sofaen på grunn av pandemien. Han fikset cupgullet i fjor, ble matchvinner og banket erkerivalen Schalke, og scoret flere mål mot Bayern, sier han til Nettavisen.

Inn i historiebøkene

Den høyvokste spissen fra Jæren står med 85 scoringer og 23 målgivende pasninger på 88 kamper, for sølvvinneren i årets Bundesliga.

- Erling er en av de beste spissene i Borussia Dortmunds historie, og kan i aller høyeste grad settes opp mot både Robert Lewandowski og Pierre-Emerick Aubameyang. Vi har ikke vunnet noen ligatitler under hans tid i klubben, så uttellingen kunne naturligvis vært bedre, forteller Dortmund-tilhengeren Jenssen Olsen.

Og får støtte fra Bundesliga-eksperten Bisgaard Sundet:

- Han kommer nok til å skrive seg inn i historiebøkene med store bokstaver. Nå var han med på sikre Dortmund sitt andre trofé siden Klopp, og har et målsnitt som gjør at han vil bli husket for alltid. Supporterne har også vært stolt over å ha den største stjernen i ligaen.

Les også: Hevder City-leiren vitser om United-spiller etter Haaland-overgangen

- Man skal ikke undervurdere pandemiens effekt. Han ble på mange måter Dortmund-fansens lyspunkt under pandemien, i en ellers trist hverdag.

I forlengelsen av City-overgangen er naturligvis Borussia Dortmund på jakt etter forsterkninger, men klubben har allerede bekreftet at RB Salzburg-spiller Karim Adeyemi blir å se i gult neste sesong.

- Det blir nok et lite vakuum etter Haaland, da den største stjernen forsvinner, men klubben vil lete etter en erstatter. Samtidig er det ikke mange i verden som kan overta Haalands scoringer og prestasjoner.

Les også: Wikestad: - En fantastisk overgang for City og Haaland

Supporter Jenssen Olsen mener at Dortmund vil klare seg fint, også uten den norske landslagsspissen i troppen.

- Å miste en spiller som Erling Braut Haaland er naturligvis et tap for Borussia Dortmund, men vi skal nok klare å erstatte deler av målene. Ifølge det jeg hører fra kilder i klubben, er det ventet å gå for en ordentlig kvalitetssignering på spissplassen i sommer, avslutter han.

Braut Haaland & Co tar i mot Hertha Berlin til sesongens siste kamp i Bundesliga, lørdag 15.30.