Mye har blitt sagt og skrevet om Erling Braut Haalands framtid de siste månedene og nordmannen kobles stadig med andre klubber. Det er ventet at han kommer til å forlate Borussia Dortmund etter sesongen, men ingenting er skrevet i stein.

Det sier i hvert fall Dortmunds daglige leder Hans-Joachim Watzke til tyske Sport 1. Han avviser påstander om at Dortmund er nødt til å selge sin norske juvel neste sommer.

LES OGSÅ: Tror avskjed med disse spillerne kan åpne for Haaland-overgang til United

- Det er enn så lenge ikke bestemt noe rundt Haalands framtid. Det er ikke tatt noen avgjørelse om at han drar til sommeren, sier Watzke til Sport 1.

Han påpeker videre at mye er opp til superspissen selv.

- Jeg har hørt noen si at vi er nødt til å selge ham siden klubben vår er børsnotert, men det er «bullshit». Det er Erling som holder nøkkelen til framtiden, sier han.

Utkjøpsklausul

Den velinformerte journalisten Fabrizio Romano har tidligere meldt at Haaland har en utkjøpsklausul i kontrakten som vil være aktiv neste sommer.

LES OGSÅ: Tøft kampprogram for Haaland: – Får næring etter hvert eneste mål

Hvis dette stemmer, vil Haaland koste en eventuelt kjøpende klubb rundt 75 millioner euro - noe som tilsvarer 756 millioner norske kroner - sommeren 2022.

Klubber som Real Madrid, Juventus, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea og Liverpool har blitt koblet med spissen.

21-åringens nåværende kontrakt med Dortmund strekker seg fram til 2024.

Så langt denne sesongen har Bryne-gutten puttet 11 mål på åtte kamper for den tyske storklubben totalt - sju av målene har kommet i den tyske Bundesligaen.

LES OGSÅ: Alfie Haaland tjente 41 millioner kroner - trues med tvangsoppløsning

Siden overgangen til Dortmund fra østerrikske RB Salzburg i 2020 har nordmannen nettet smått utrolige 68 mål på de 67 kampene han har spilt for klubben.

Var ute med skade

Haaland var imidlertid ikke i aksjon under helgens serierunde, der hans klubb tapte 1-0 borte mot Borussia Mönchengladbach. Dette var på grunn av en skade.

Dortmund meldte kort tid før kampstart at Haaland slet med en muskelskade.

LES OGSÅ: Klopp kommer med Haaland-hyllest i tysk intervju

- Den siste treningen ble litt turbulent. Erling fikk seg en støtskade. Han prøvde det han kunne og bet tennene sammen, men det var ikke nok til å spille i dag. Vi sender ham ikke på banen når han ikke er helt i orden, sa trener Marco Rose ifølge Kicker.

Et skadeavbrekk for Haaland ville vært svært ubeleilig for Norge foran de viktige VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Montenegro.

Landslagslege Ola Sand kom imidlertid med en beroligende melding til TV 2:

LES OGSÅ: Haaland om Sancho-farvel: - Trist. Vi forsto hverandre veldig bra

«Vi fikk vite det for kort tid siden, og det er udramatisk virker det som», skrev han.

Fra Borussia Dortmund kom det senere melding om at både Haaland og Marco Reus - som også måtte stå over den nevnte kampen med skade - trolig er aktuelle til Champions League-kampen borte mot portugisiske Sporting tirsdag.