Alle norske fotballtilhengere satt lørdagsgodtet i halsen da 21-åringen var utenfor kamptroppen til den tyske storklubben på lørdag.

Det viste seg at spissen hadde fått en smell på trening før kampen, og måtte stå over. Dortmund tapte for øvrig kampen 1-0.

Mandag holdt lagets manager Marco Rose pressekonferanse, hvor han ble spurt om en oppdatering på klubbens skadesituasjon.

Les også: Voldsbot på 10.000 kroner til spiller som deltok på skandalenachspiel

- Kan bli tett

Mange hadde håpet at Haaland skulle rekke tirsdagens Champions League-kamp mot Sporting, men nå tyder mye på at man må vente i spenning.

- Vi må vente og se med både Marco Reus og Erling Braut Haaland, det kan bli veldig tett, sier treneren til de oppmøtte mediene.

Og fortsetter:

- Julian Brandt trente fullt med oss i går, så hvis det går like bra i dag, vil han være et alternativ for i morgen.

Nyheten om Haaland kan mildt sagt være dårlige nyheter for Ståle Solbakken og det norske landslaget, før den uhyre viktige VM-kvalifiseringskampen mot Tyrkia. Det er fortsatt usikker om skaden er alvorlig nok til å gå utover landslagsoppholdet.

– Den siste treningen ble litt turbulent. Erling fikk seg en støtskade. Han prøvde det han kunne og bet tennene sammen, men det var ikke nok til å spille i dag. Vi sender ham ikke på banen når han ikke er helt i orden, sa Dortmund-trener Marco Rose ifølge Kicker sent forrige uke.

Da Nettavisen ringte landslagsassistesten Kent Bergersen mandag var han relativt komfortabel på at Haaland kom til å spille for Norge mot Tyrkia.

- Han fikk seg en smell i låret før kampen på lørdag, så det var derfor han sto over. Rapportene sier vel at man har et håp om at han skal være klar til vi møtes, sa Bergersen til Nettavisen tidligere mandag.

- Hvor krise ville det vært for landslaget å måtte klare seg uten han?

- Det er jo vår viktigste spiller, så det er klart at man ønsker å ha han med. Krise vil jeg ikke si at det er, for skader er alltid noe man må forholde seg til i fotballen. Da er det alltid andre som får muligheten, avsluttet han.

Lagene møtes i Istanbul 8. oktober, og Norge kan med seier koble et skikkelig grep om 2. plassen i gruppa.