*Nettavisen* Sport.

«Dørvakten» stoppet Tyskland

Foto: Jack Guez / AFP / NTB scanpix

Mens Spania gjorde jobben mot Russland.

06.06.13 23:04

NEDERLAND U21 - TYSKLAND U21 3-2 /
SPANIA U21 - RUSSLAND U21 1-0:

Onsdag måtte Norge ta til takke med ett poeng i sin EM-åpning mo vertsnasjonen Israel, mens Italia slo England i samme gruppe.

Torsdag var det duket for den andre gruppen i turneringen, og det er der vi finner de virkelig store kanonene i årets U21-EM.

Naboduellen mellom stormaktene Nederland og Tyskland ble et meget spennende oppgjør, der avgjørelsen ikke falt før på overtid.

Adam Maher og Geroginio Wijnaldum hadde gitt Nederland en tomålsledelse etter 38 minutter spill, men tidlig i andre omgang reduserte tyskerne ved Sebastian Rudy.

Seks minutter før full tidd sørget Tottenhams Lewis Holtby for balanse i regnskapet med sin 2-2-scoring, men det skulle likevel ikke holde til poeng for tyskerne.

På overtid headet Leroy Fer, også kjent som «Dørvakten» på grunn av sin rå fysikk, inn vinnermålet for de oransje og sørget for viktige tre poeng.

Fer spiller til daglig for FC Twente i hjemlandet, men var svært nær en overgang til engelske Everton i vinter. Overgangen strandet imidlertid på vinduets siste dag.

Tre poeng for Nederland var spesielt viktig, fordi både tyskerne og nederlenderne senere i gruppespillet møter storfavoritt Spania.

Spanjolene, som stiller med et meget sterkt lag, fikk også en god start på EM da Russland ble slått med 1-0 tidligere torsdag. Real Madrids Alvaro Morata scoret vinnermålet.

I kjent stil styret Spania spillet og ballen gikk lekent mellom de tekniske spillerne, men russerne jobbet bra, og den avgjørende scoringen kom ikke før i det 82. minutt.

Dette betyr altså at Nederland og Spania topper gruppen så langt. Søndag møtes Tyskland og Spania, samt Nederland og Russland til andre gruppekamp.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag