*Nettavisen* Sport.

Dos Santos: - Dumt av meg

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Freddy dos Santos beklaget overfor lagkameratene etter den hodeløse utvisningen.

04.10.10 08:41

LERKENDAL (Nettavisen): Det var årets kamp i Tippeligaen. Kampen som kunne gi ny spenning om seriegullet, hvis Vålerenga klarte å påføre Rosenborg årets første serietap.

De blå fra Oslo signaliserte i dagene før kampen et nærmest oppsiktsvekkende selvsikkerhet, og det startet da også bra. Stopper Stefan Strandberg mener Vålerenga rundspilte Rosenborg den første halvtimen.

Det gjorde de dog ikke, men det var ingenting å si på at gjestene tok ledelsen 18 minutter ut i kampen, etter hodeløs rusing av RBK-back Mikael Lustig og et nydelig skudd av Bojan Zajic.

Sa sorry
Så utlignet Rosenborg til 1-1 på straffe knappe ti minutter senere – og i samme situasjon pådro Freddy dos Santos seg et omdiskutert gult kort.

Omdiskutert eller ei – dos Santos var naturligvis fullstendig klar over at han levde farlig da han kastet seg inn i en takling på Mikael Dorsin etter 37 minutters spill. 33-åringen ble altfor sein og dommer Terje Hauge hadde ikke annet valg enn å sende ham i dusjen.

- Jeg har sagt sorry til gutta i garderoben, sier dos Santos etterpå.

Han vet naturligvis at det var dumt. Og at det sannsynligvis kostet Vålerenga muligheten til kapre gullet Rosenborg har hatt i lomma i flere måneder allerede.

- Føles urettferdig
- Det føltes litt urettferdig. Jeg skjønner ikke helt hva jeg fikk gult kort for i den første situasjonen, sier VIF-veteranen.

- Men det var dumt å gå inn i duellen som førte til det andre gule kortet. Jeg prøvde å trekke meg, men jeg skjønte at jeg kom til å få rødt kort, erkjenner han.

Hvordan det hadde gått om Vålerenga hadde fått fullføre med fullt lag, får man naturligvis ingen svar på.

- Men jeg følte at vi styrte kampen helt fram til da. Dette er bittert, medgir dos Santos.

Nå innser han at et handler om å sikre sølvet.

- Rosenborg roter ikke bort dette, fastslår Freddy dos Santos.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.